Hier kan je de beste koffie drinken op Texel | Coffee Joints

CREDITS: Nathan Dumlao
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie op Texel vindt![/powerkit_alert]

Texel behoort tot de provincie Noord Holland en is het grootste Nederlandse waddeneiland. De gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer en worden omringd door een omvangrijk natuurgebied. Voor een wandeling of fietstocht door de duinen ben je hier aan het goede adres. Maar liefst een kwart van het eiland bestaat namelijk uit duinen. Daarnaast tref je overal op het eiland overblijfselen van de roerige geschiedenis van Texel. Na een dagje uitwaaien is het fijn om even tot jezelf te komen met een lekker warm bakkie koffie. Wij laten je graag zien waar dit het beste kan op Texel.

De beste koffie op Texel

Lokaal 16

Lokaal 16 heeft de sfeer van een huiskamer met een leuk klein binnen tuintje waar je niet wegwaait. Het is een erg knus tentje waar ze heerlijke koffies serveren. De koffie die zij verkopen is onder andere afkomstig van de Texelse Branding. Hier komt de koffie niet zomaar uit een automaat. De lokaal gebrande bonen worden bij Lokaal 16 versgemalen. Combineer je koffie met een gevarieerde lunch. Ze staan hier bekend om de verschillende broodjes en salades die gemaakt zijn van eerlijke biologische producten.

Texel, Hier kan je de beste koffie drinken op Texel | Coffee Joints
Foto: Lokaal 16

Coffee & More

Coffee & More ligt vlakbij het gezellige centrum van badplaats De Koog en ook het strand en de duinen liggen op loopafstand. Hier hangt een hele gezellige toegankelijke sfeer dat uitnodigt om even binnen te stappen. Ze staan hier bekend om hun heerlijke koffies en de velen variaties daarin. Bij Coffee & More schenken ze voornamelijk eigen brouwsels waarin je hun passie voor koffie terug proeft.

Texel, Hier kan je de beste koffie drinken op Texel | Coffee Joints
Foto: Coffee & More

Inn de Knip

Inn de Knip is een leuk tentje met een uitgebreide kaart en een superleuk terras. Het is een heerlijk stoppunt om even te onthaasten als je van de boot komt of als je je klaarmaakt voor de terugtocht. Geniet hier van een lekker bakkie koffie onder het genot van een eigengemaakt stuk cake of appeltaart. Het interieur is versierd met foto’s en beeldjes wat zorgt voor een erg gezellig karakter.

Texel, Hier kan je de beste koffie drinken op Texel | Coffee Joints
Foto: Inn de Knip

Faro 2

Faro 2 is een mooie plek om te genieten van een kopje koffie na een strandwandeling. Het strandpaviljoen levert een mooi uitzicht over het strand, zee en op de vuurtoren. Bij wat kouder weer is het de perfecte plek om even lekker op te warmen. Wordt het buiten op het terras te koud, dan kun je binnen een hapje en een drankje nuttigen.

Texel, Hier kan je de beste koffie drinken op Texel | Coffee Joints
Foto: Faro 2