Hier kan je de beste koffie drinken op Terschelling | Coffee Joints

CREDITS: Pixabay

Terschelling, het eiland dat bekend staat om zijn oude vuurtoren en mooie landschappen is de ideale bestemming voor als je een dagje naar zee wilt. Helaas wordt dit eiland vaak bestempelt als feesteiland voor jongeren. Het is namelijk een plek dat geschikt is voor jong en oud. Zo kun je er mooie fietstochten maken of een wandeling terwijl je geniet van de natuur om je heen. Na een dag sightseeing is het lekker om even te kunnen bijkomen onder het genot van een vers gemalen bak koffie. Wij hebben daarom de beste plekjes voor je uitgezocht.

De beste koffie op Terschelling

Ouwe Smidte

De Ouwe Smidte is sinds 2014 gevestigd in een oude smederij die omgetoverd is tot een erg gezellige en fijne plek. Het is een specialiteitenzaak in koffie, thee en chocolade. Zo maken ze gebruik van hun eigen gebrande bonen en bieden zij een variatie aan koffiesoorten. Wat chocola betreft, ben je hier aan het goede adres. De bonbons zijn er om je vingers bij op te eten. Niet alleen hebben ze bij de Ouwe Smidte heerlijke producten, maar ook een super service. De eigenaar brengt zijn passie voor koffie op een enthousiaste manier over op iedereen die de winkel binnen stapt.

Foto: Ouwe Smidte

Koffiemolen

Sinds mensenheugenis is koffiehuis de Koffiemolen een nostalgische plek die je bezocht moet hebben als je op Terschelling bent. Genieten in de tuin van een cranberry gebakje met slagroom en een kop koffie terwijl de wieken met een rustgevend tempo draaien. Van binnen lijkt het een museum met allerlei historische dingen om te bekijken. Ze hebben ook een tuin waar het leuk is om te zitten met lekker weer. Dit is een mooie stop tijdens je fietstocht over Terschelling.

Foto: Koffiemolen

Koffiepot

Bij de naam Koffiepot denk je al gelijk aan een koffiehuis en niet zozeer aan een restaurant. De koffie is er heerlijk en je kan proeven dat er veel aandacht voor is. Het is niet zomaar een koffiehuisje, maar je wordt er verrast door de uitgebreide kaart met mooie gerechten. Er hangt een gezellige sfeer binnen, mede door de leuke inrichting. Buiten kun je lekker relaxen in lounge banken.

Foto: Koffiepot

‘t Wakend Oog

Voor vertrek naar de vaste wal is ‘t Wakend Oog een heerlijke plek om nog even een kop koffie te drinken. Dit knusse koffiehuisje is ooit gebouwd om de schippers wat beschutting te bieden terwijl hun boten voor anker lagen. Met uitzicht op de haven is het de perfecte plek om op de boot terug te wachten. Niet alleen kun je er genieten van een goede kop koffie, maar ook van lekker gebak of belegde broodjes.

Foto: ‘t Wakend Oog

Heartbreak Hotel

Heartbreak Hotel is een strandtent met een unieke locatie aan zee. Het Elvis Presley thema maakt het een erg leuke plek om te zitten. De koffie smaakt er heerlijk terwijl Elvis uit de jukebox komt. Je kan er ook genieten van een hapje eten dat alles weg heeft van een typisch Amerikaans diner. Ben je op Terschelling, dan is dit een plek die je niet mag overslaan.

Foto: Heartbreak Hotel

 

Total
0
Share