Hier drink je de beste koffie in Utrecht | Coffee Joints

CREDITS: Nathan Dumlao

Utrecht wordt ook wel het ‘dorp onder de Nederlandse steden’ genoemd en dat is niet voor niets. Door de fijne en gemoedelijke sfeer en het hoge ons-kent-ons gehalte voelt het als een groot dorp aan. De bevolking van Utrecht is jong en bestaat uit veel studenten en starters waardoor de stad altijd leeft. Door de grachten in het centrum krijg je een soort mini-Amsterdam effect, maar dan veel intiemer. Ben je een echte koffieliefhebber? Dan zit je in Utrecht op de goede plek. Koffietentjes zijn er ontelbaar, maar dit zijn toch echt de beste. Volgens ons dan. En wij hebben zeg maar altijd gelijk.

De beste koffieplekken in Utrecht

The Village

The Village, wie kent ‘m niet. Voor de echte Utrechters, en met name die in het centrum wonen, is The Village een favoriete koffie-hotspot. Los van de fijne ons-kent-ons sfeer en de extreem goede koffie wordt er bij The Village regelmatig live muziek gedraaid, bonus! De naam van deze hotspot is niet voor niets: het is een knusse plek waar veel mensen samenkomen, net zoals in een dorp dus. The Village voelt als thuis, heeft elke week een ‘Koffie van de Week’ en mocht je zin in simpele filterkoffie hebben, dan kan dat hier ook.

Foto: The Village

Rabarber

Rabarber zit in de Zadelstraat, een van de gezelligste straatjes van Utrecht. Het is maar een klein tentje en valt van buitenaf niet zo op. Jammer, want het is een plek waar je, wanneer je er eenmaal zit, niet meer weg wilt. Er hangt een fijne huiskamersfeer, het staat er vol met groene planten en er zijn meerdere kleine zitjes bij het raam. Naast koffie kun je er ook ontbijten, lunchen, dineren en een goed glas wijn drinken. ‘s Avonds is er vaak een klein feestje dat tot middenin de nacht doorgaat.

Foto: Rabarber

30 ML

De volgende favoriet, 30 ML, ligt middenin het mooie centrum van Utrecht. 30 ML is al jarenlang favoriet en scoort altijd hoog in de rankings van beste koffietentjes in Utrecht. Terecht, want de koffie is er perfect en het is dan ook een hele fijne bijkomstigheid dat ze de bonen die ze gebruiken ook verkopen. Zo kun je thuis dus zelf een poging wagen..

De mannen van 30 ML zijn enorm gepassioneerd over hun vak wat aanstekelijk werkt. Ze kunnen je alle ins en outs over koffie vertellen en gegarandeerd dat je hier met een smile naar buiten loopt. Met mooi weer zit je bij 30 ML lekker buiten en kijk je uit over het centrum van Utrecht.

Bagels & Beans – Mariaplaats & Amsterdamsestraatweg

Dit is natuurlijk een bekende naam maar daardoor niet minder hotspot-waardig. Bagels & Beans heeft vijf verschillende vestigingen in Utrecht waarvan die aan de Mariaplaats en de Amsterdamsestraatweg er uit springen. Uiteraard wordt overal dezelfde goede koffie geschonken die je van Bagels & Beans gewend bent maar de sfeer en het personeel bij deze locaties maken het twee toppers. Je wordt hier standaard met veel enthousiasme onthaalt en niets is het personeel te veel. Daarnaast zijn beide locaties hele fijne werkplekken en zitten hier regelmatig mensen achter hun laptop te werken.

Koffie Leute

Deze originele locatie ligt net buiten hartje Utrecht Centrum. Koffie Leute Brauhaus heeft naast een goed bakkie ook veel lekkere homemade snacks te bieden. Ook zit er achter de koffiezaak een oude plantenkas die je kunt afhuren voor bijvoorbeeld, meetings, presentaties, workshops etcetera. Ben je een echte koffie fijnproever dan is het een optie om eens in de zoveel tijd meedoen aan de koffie proeverij die ze organiseren.

Foto: Koffie Leute

Blackbird & Vintage

Deze unieke koffiespot zit aan de Oudegracht middenin Utrecht. Qua locatie dus al een toppertje en ook de koffie is er een van de beste van de stad. Een klein ontbijtje of verse sapjes staan ook op het menu. Het leuke van Blackbird & Vintage is dat het niet alleen een koffietent is maar daarnaast ook een conceptstore waar vintage meubelen, accessoires en fietsen verkocht worden.

Broei

Deze laatste hotspot zit aan de Oosterkade en lijkt meer op een grote huiskamer. Voor veel studenten en Utrechters is Broei dan ook een vaste werkplek. De locatie bestaat uit allemaal kleine hoekjes en zitjes en twee grote werktafels waar iedereen met z’n laptopje opengeklapt zit te werken.

Naast koffie drinken kun je bij broei ook lunchen en dineren met alleen maar verse en homemade gerechten. Mocht het lekker weer zijn kun je bij Broei buiten zitten want voor de deur is een klein terras aangelegd.

Foto: Broei

 

Total
0
Share