DIY: Baardolie

Jij doet natuurlijk ook mee aan Movember? Meld je dan aan voor het Manify MoTeam! De mooiste snor wint een fantastisch verzorgingspakket!

Ook ik heb mij aangesloten bij de trend van het laten staan van een baard. Want zeg nu zelf, wat staat er nu mannelijker dan een volle baard? Al gauw kwam ik er wel achter dat mijn baardhaar nogal erg hard en stekelig was, maar wat mij nog het ergst stoorde was de droge huid die eronder zat, wat begon te jeuken op den duur. Met een klein beetje internetonderzoek kwam ik al snel bij een oplossing, namelijk baardolie!

Baardolie

Baardolie maakt je baardhaar namelijk zachter, je huid soepeler , en wat ook nog eens erg fijn is dat het erg lekker ruikt. Tijdens het zoeken naar een goede baardolie schrok ik echter nogal van de prijs, want voor een klein ( lees XL ) potje betaal je nogal een prijs, zo rond de €40 voor 50ml. Bij het kijken naar de ingrediënten viel mij op dat de losse ingrediënten verkrijgbaar zijn in gezondheidswinkels.Voor een kleine €20 kun je zo ongeveer 200ml (!) aan baardolie maken. Oftewel behoorlijk besparen. Ik ben dus zelf aan de knutsel gegaan en heb mijn eigen baardolie gecreëerd die ik met jullie wil delen.

Ingrediënten

De producten die je nodig bent kun je bij elke gezondheidswinkel kopen, in mijn geval kocht ik dit bij De Tuinen. Ik heb daar de volgende producten gekocht die twee potjes van 100ml kunnen vullen:

 • Jojoba olie (150ml potje)
 • Ceder essentiële olie (10ml potje)
 • Sinaasappel essentiële olie (10ml potje)

De overige twee producten hebben de meeste mensen wel in huis liggen en dat is:

  • Olijfolie
  • Whiskey/ Rum (optioneel)

 

Om het allemaal bij elkaar te voegen ben je een potje nodig, dit potje moet rond de 100ml zijn voor de juiste afmetingen. Het meest ideale is een potje met druip pipet, aangezien je per keer (verschilt per baard lengte/ dikte) ongeveer 5 druppels nodig bent, en dus doe je met een potje van 100ml erg lang!

Bereiding

Voor een potje van 100ml heb ik zelf de volgende afmetingen gebruikt van elke product:

 • 70ml Jojoba olie
 • 20ml Olijfolie
 • 10 druppels Ceder essentiële olie
 • 5 druppels Sinaasappel essentiële olie
 • 5 druppels Whiskey/Rum
Eenmaal in het potje de deksel erop doen en even schudden. Mocht je nou zelf iets hebben van deze combinatie lijkt mij niks, wees niet getreurd, je kunt namelijk eindeloos variëren als het gaat om geuren zolang de jojoba olie en de olijfolie er maar inzitten voor de verzorgende werking.

Extra voordeeltje
Ben je nou niet zo fan van baarden, dan kun je dit recept ( en je eigen toevoegingen) ook gebruiken als pre-shave olie, aangezien dit de huid goed vettig maakt voor het scheren.

IMG_4193

Total
0
Share