Van klassiek scheren tot precisie-trimmen: maak kennis met King C. Gillette

De baard. Of juist geen baard… Het is een eeuwenoud verzorgingsfenomeen in mannenland. Soms heb je behoefte aan een kort gewiekte, verzorgde kaaklijn, terwijl je drie weken later ‘m liever weer laat staan. Daarom is het handig als je verschillende baardstijl-kanten op kunt. En wat heb je dan nodig? Juist, voor verschillende gelegenheden de juiste attributen in je badkamerkastje.

King C. Gillette

Om alles in huis te halen hoef je niet naar een kappersgroothandel te gaan.  King C. Gillette is namelijk een lijn in de categorie ‘Alles-onder-één-dak’. Het is een nieuwe lijn van Gillette die is samengesteld door de pioniers op het gebied van verzorging sinds 1901. Een eeuw aan ervaring verpakt in één collectie aan scheergerei. Dit is waar je als man zijnde naar op zoek bent. Dat hebben ze voor klassiek scheren, maar ze hebben ook nog de juiste baardtrimmer voor je.

, Van klassiek scheren tot precisie-trimmen: maak kennis met <strong>King C. Gillette</strong>

Klassiek scheren

Het klassieke scheermes, double edge razor of veiligheidsscheermes zijn allemaal benamingen voor wat velen noemen de safety razor. De safety razor bestaat al meer dan honderd jaar en is opnieuw bezig aan een opmars. Er is een groter wordende groep mannen die overstapt en niet meer terug wil naar het moderne cartridgesysteem. Ben je klaar om te scheren zonder irritatie, dan is dit type scheermes the way to go.

Voorbereiding is het halve werk

Voordat je gaat scheren is het van belang de haren zacht te maken en je huid voor te bereiden op wat komen gaat. Het nemen van een warme douche is hier ideaal voor, maar je kunt ook een hot towel gebruiken om de baardharen zacht te maken.

Vervolgens breng je al masserend een pre shave product aan. Deze transparante variant met extracten van aloë vera en witte thee maakt de kans op irritatie miniem. Dit zorgt ervoor dat je een beschermende laag aanbrengt op de huid, de haren nog zachter maakt en de huid hydrateert.

Over het huidje 

Voordat je begint aan de routine heb je jouw scheerkwast in het warme water gelegd zodat deze voldoende water kan opnemen. Daarna ga je met het Double Edge scheermes van King C. Gillette aan de slag. Het mes geeft je het klassieke gevoel van scheren door de looks, maar dan gecombineerd met scheerkennis van de 21e eeuw. Het scheermes is geïnspireerd op het originele iconische scheermes dat in 1901 door King Camp Gillette werd gelanceerd. Het double edge scheermes is ook bedoeld om de contouren van je baard te scheren, waardoor je baard áltijd in shape is. Zonder druk uit te oefenen en onder een hoek van dertig graden behaal je het beste resultaat. Is de hoek goed, dan hoor je het mes snijden. Na de eerste ronde kun je ervoor kiezen nogmaals in te zepen en het proces te herhalen.

Slotstuk

Na het scheren spoel je af met koud water. De poriën sluiten zich en dit helpt bij het koelen van de huid. Vervolgens ga je met een aluinsteen over de geschoren huid. Dit mineraal is bloed stelpend, kalmeert de huid en is licht desinfecterend om ontstekingen tegen te gaan. Tot slot sluit je af met het aanbrengen van jouw favoriete baardbalsem. Effe lekker balsemmen wordt een nieuw onderdeel van je scheerroutine. Met deze zachte baardbalsem wordt jouw baard namelijk nóg zachter dan zijde (na de baardolie), want je kan ‘m gebruiken als leave-in conditioner.

, Van klassiek scheren tot precisie-trimmen: maak kennis met <strong>King C. Gillette</strong>

Trimmen

Oké, is klassiek scheren toch niet helemaal jouw ding? Dan is er in de collectie ook nog een baardtrimmer die jouw baard laat shinen. Een trimmer is niet meer weg te denken in de mannelijke badkamerkastjes. Dus het is tijd dat je de jouwe ook van een update voorziet. De King C. Gillette Baardtrimmer heeft gewoon de juiste specs: eenvoudig te gebruiken, comfortabel vast te houden en extreem veelzijdig. Met 3 kammen en 11 verschillende lengte-instellingen worden al je trilbehoeftes ingewilligd.

Er is dus géén team ‘Scheren’ of team ‘Trimmen’. Deze twee fenomenen kunnen hand in hand gaan in de badkamer. Zoals gezegd vragen verschillende situaties om verschillende oplossingen. De King C. Gillette-lijn biedt die oplossing. In totaal bestaat de verzorgingslijn uit negen producten die je in álle situaties kunnen helpen. Check hier de hele lijn en master your style.

, Van klassiek scheren tot precisie-trimmen: maak kennis met <strong>King C. Gillette</strong>

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Gillette.
LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…