5 gewoontes die je helpen om dikker en voller haar te krijgen

CREDITS: Pexels | Cem Saka

Het gevoel dat je haar dunner wordt of dat je inhammen zichtbaar worden is fucked up. Gelukkig zijn er manieren om je haar in ieder geval voller te laten lijken. En we hebben het niet over wondermiddeltjes zoals shampoo tegen haaruitval, aloë vera of een ware transplantatie.

Een volle bos hoeft namelijk niet te liggen aan de hoeveelheid haar die je hebt. Er zijn namelijk een aantal gewoontes die je zelf kan uitvoeren zodat het lijkt dat je dikker haar hebt.

Zo krijg je dikker en voller haar

Om je op weg te helpen met het creëren jouw signature kapsel, hebben we vijf tips voor je. Onthoud vooral dat je met een hoge dosis zelfvertrouwen en goede producten heel ver kunt komen.

kapsel
Foto: Luis Quintero

Nuttig uitstelgedrag

Een goede tip om mee te beginnen is dat je vooral niet te vaak je haar moet wassen. Dit geldt eigenlijk voor ieder haar type, maar vooral als je haar van zichzelf al wat dunner is. Door het vaak te wassen wordt het juist droog en breekt het sneller af.

Om dit tegen te gaan is het ook goed om te kijken naar welke shampoo bij jouw coupe past. Zo kan een thickening shampoo goed werken als je heel dun haar hebt van jezelf. Overleg dit vooral met je barber want hij is je beste vriend. Daar komen we later nog op terug.

Wax is een no-go

Geen dikke lagen wax of gel voor jou, maar juist lichte en droge producten. Wanneer je een hand vol gel in je haren gaat verdelen zie je vaak heel goed alle haren apart van elkaar. Hierdoor valt het nog meer op dat je wat minder haar op je hoofd hebt. Producten zoals mousse en clay zorgen er juist voor meer volume en laten een matige gloed zien.

dikker haar, 5 gewoontes die je helpen om dikker en voller haar te krijgen
Foto: Ralph Rabago

Stay Healthy 

Gezonde voeding is natuurlijk altijd beter voor je lichaam. Maar wist je ook dat het ervoor zorgt dat je haar beter groeit en dikker blijft. Niet alleen je lichaam heeft bepaalde voedingstoffen nodig.

Gezonde producten zoals melk, noten, groenten, fruit en peulvruchten herstellen jouw dunnend worden haar. Secret tip van de dag: vergeet niet genoeg water te drinken, dit zorgt er namelijk voor dat je hoofdhuid niet uitdroogt. Daardoor blijven je haren beter groeien.

Blaas er wat meer volume in

Door je haar na het wassen te föhnen creëer je extra volume. Het is belangrijk om er een product in te smeren dat je haar beschermt tegen de hitte, zoals heat protection spray. Gebruik een ronde borstel om je haar in model te krijgen en zorg ervoor dat de föhn niet te dichtbij komt. Als je haar te warm wordt kan je het beschadigen.

De kapper is je beste vriend

Het liefste wil je natuurlijk zo veel mogelijk haar op je hoofd laten staan. Maar het kan juist goed zijn om geregeld naar de kapper te gaan. Rondlopen met gespleten haarpunten zorgt er juist voor dat je haar dun en futloos lijkt. Ook kan de kapper je nog eens helpen met het bepalen van welk kapsel het beste bij jou past. Misschien is het wel eens tijd voor iets heel anders.