Stijltips voor mannen die kaal zijn of worden

CREDITS: Michael Fenton | Unsplash

Wanneer je tot de conclusie komt dat je haarlijn zich steeds verder terugtrekt is dat alles behalve reden voor een fuifje. Je hecht als man nogal waarde aan jouw volle bos haar. Hij geeft jou zelfvertrouwen en accentueert je gezicht. Wanneer de ontbossing begint is er weinig wat je kunt doen om dit tegen te gaan. Er zijn allerlei wondermiddeltjes, maar vroeg of laat zul je eraan moeten geloven. Gelukkig hoef je als kale man absoluut niet onder te doen voor de man met een volle bos.

Zeven stijltips wanneer je als man kaal bent

De opties waarop je je haar kunt dragen worden bij kale of kalende mannen bepaald door de haarlijn. Maar niet getreurd. Stijl draait namelijk om veelzijdigheid, creativiteit en een diversiteit aan looks. Ongeacht de hoeveelheid haar die je hebt. Dit zijn zeven stijltips voor kale en kalende mannen.

1. Kies het juiste kapsel

Wanneer je haar op het punt is dat je het eigenlijk zou moeten kortwieken, is het dan ook aan te raden dit te doen. Hoe pijnlijk het ook is. Je haar gaat er echt niet beter van zitten als je het restje wat je nog hebt, naar de zijkant gaat lopen kammen. Je krijgt dan het idee van een goedkope toupet. Vaak is kaal of kort the way to go.

2. Zorg voor je haar en huid

Wanneer je haar dunner wordt kun je het ook van de positieve kant bekijken. Denk aan alle shampoo en conditioner je gaat besparen. Maar zolang je nog haar op je hoofd hebt blijf je het verzorgen met een goede routine.

Co-washing - MANIFY
Foto: Majestic Lukas

Kies je ervoor alles eraf te scheren of te trimmen vergeet dan zeker niet de juiste skincare toe te passen. Scheren droogt je huid uit, dus een goede after shave en moisturizer is een must. Vergeet daarbij niet dat je hoofdhuid dun is en goed beschermd moet worden tegen de zon. Er zijn tegenwoordig crèmes die SPF bescherming hebben.

3. Let op de kleurtoon van je huid

De huid op je schedel heeft vaak net een andere kleurtoon dan de rest van je lichaam. Hou daarmee rekening bij het kiezen van die killer outfit. Vooral hetgeen wat je op je torso draagt is daarbij extra belangrijk. Alles over kleuren en je huidtoon vind je in dit artikel.

Huidverzorging
Foto: Bigstock

4. De vorm van je gezicht

Wanneer mannen kaal worden is het nog belangrijker om rekening te houden met de vorm van je gezicht. Dit is belangrijk tijdens het kiezen van een bril of zonnebril, maar bepaald ook welke type baarden jou goed staan.

5. Draag een hoed

Wanneer je haar een stuk dunner is geworden heb je waarschijnlijk al de keuze gemaakt om een hoed of pet te kopen. Vanuit een praktisch perspectief bieden ze behoorlijk wat voordelen. Ze bieden de nodige isolatie in de koude wintermaanden, beschermen je tegen de uv-stralen van de zon en zonder haar kan het erdoor ook nooit in de war gaan.

6. Stijl je silhouette

Een van de beste dingen die je kunt gaan doen wanneer je je volle bos haar kwijt bent is gaan trainen, trainen en nog eens trainen. Mannen zoals Dwayne ‘The Rock‘ Johnson en Jason Statham gingen je voor. Zij laten zien dat de manier om er goed uit te zien wanneer je als man kaal bent, niets meer is dan beast mode gaan. Geen vrouw die nog naar je kale koppie kijkt.

7. Laat je haar elders groeien

Hoe je ballen erbij hangen moet je lekker zelf weten. We hebben het over je baard. Die helpt je namelijk bij het uitbalanceren van je gezicht. De structuur en definitie van je gezicht kan namelijk ietwat verloren gaan wanneer je je haren verliest. Welke baard je ook kiest, het is de manier om je kale knar te compenseren. Daarbij is grooming natuurlijk een must.

Mannen Kaal - MANIFY
Foto: Emre Keshavarz