Zomer voorbij, tijd om te werken aan je winterbody

Het einde van de winter en heel de lente heb je in de sportschool gehangen voor jouw zomerbody. Met Manify Fitness kon je, zonder al te veel van je lekkere leventje in te leveren, met een trots gevoel over de stranden heen kunnen huppelen deze zomer. Maar hey, de zomer is voorbij, tijd voor iets nieuws. Want hier hoor je nooit iemand over: de winterbody.

En hoe krijg je nou zo’n winterbody? Wij helpen je een handje, want we blijven immers allen levensgenieters. Als we de meteorologen mogen geloven, worden de winters strenger, dus kunnen die vetpercentages weer opgepompt worden. Tenzij de meteoroloog natuurlijk. Anyway, laten we eerlijk zijn tegen elkaar. Tijdens de zomer heb je nou ook niet heel veel gedaan om je body in shape te houden, dus je bent al aardig op weg. Een goed begin is het halve werk, dus die winterbody zit wel snor. Ook een goede tip trouwens, in het kader van Movember natuurlijk.

funny bearded man close up drinking beer

5 Tips voor de ideale winterbody

Kijk, een gentleman heeft geen ‘cravings’ hè? Ik verbaas me er al over dat ik het woord überhaupt ken. Dus het creëren van een winterbody betekent niet dat alle remmen los mogen, want we kennen inmiddels onze grenzen wel. En als we daar overheen gaan, is dat bewust. Het creëren van een zomerbody is ook weloverwogen. De touwen mogen vieren en jouw lever ook, want hij mag weer aan het werk.

Maar hoe ga jij die extra pondjes er dan op een fatsoenlijke manier bij krijgen? Bulken! Dat betekent dat je veel moet blijven sporten, maar dat je qua eten en drinken wat makkelijker voor jezelf kan zijn. Dat is dan ook gelijk tip nummerrrrrr 1!

1. Don’t be hard on yourself

Hoe kut is dat eigenlijk, in de lente zijn er de leukste feestjes en verleidingen, maar moet je relatief streng zijn. En de herfst is in principe geen flikker aan en kan je doen wat je wilt. Wie heeft dat bedacht!? Anyway, hou in gedachte dat een stuk mensen dat melkwitte lijffie van jou in de winter gaan zien. Vrouwen moet je op karakter versieren, want je kneiterharde abs zijn passé of zitten onder een dikke trui verstopt. Dus bestel een biertje en een rode wijn voor haar en geniet…

2. Balans

Als je gewoon genoeg sport, over het algemeen genoeg gezonde voeding binnen krijgt en voldoende slaapt, dan kan je elk weekend van God los. In dat restaurant bestel je gewoon die wildstoofpot, waar toevallig vier herfstbokjes bij horen. En als de ober par hasard in een Italiaanse bui is, gooi dan inderdaad maar die vijf limoncello achterover. Daarna een nachtje overslaan in een dampende technotent, prima. Maar op maandag wel weer die vijf kilometer rond de plaatselijke reactieplas!

Young drunk woman sitting in the floor after party

3. Proef het leven

Voor veel mensen zijn de herfst en de winter, de meest gure periodes van het jaar, maar bekijk het eens van de andere kant. De ‘Indian summer’ is dit jaar beter dan ooit en de herfst is het meest kleurrijke seizoen. Donkere avonden gaan gepaard met heerlijke hapjes, speciaalbiertjes en de meest bijzondere whisk(e)y’s. Want zeg nou eerlijk, met 30 graden zet je je lip toch ook niet aan een Old Fashioned?

4. Tip nummeerrr vier

Tip nummer 4 is: stel doelen. Net als voor een zomerbody, moet je voor een winterbody ook een bepaalde focus hebben. Wil je Peter Beense-stijl of volstaat een extra laagje vet? Onthoud dat het wel belangrijk is dat je gewoon gezond blijft, ondanks dat je het wat minder nauw neemt de komende maanden. En de quote “Ik verdun m’n bloed met alcohol, zodat mijn dichtgeslibde aderen beter functioneren”, gaat even niet op hè!

5. Stop op tijd!

Na regen komt zonneschijn en aangezien sneeuw een bevroren vorm van regen is, kun je na de winter een lente en een zomer verwachten. Althans, zo zie ik dat dan hè? Je kan ‘t me vertellen als je het er niet mee eens bent. Dat wil zeggen dat het ook ooit weer tijd is om aan je zomerbody te gaan denken. En aangezien spieren ‘geheugen’ hebben, is het zaak dat je überhaupt nog wat spieren over hebt. Don’t go to crazy!

Fat man does the splits

Total
0
Share