Airbnb Finds: Artsy-verblijf met bruut uitzicht op Braziliaanse bergen

Een eindeloos uitzicht, funky kunstinstallaties en geen kip te bekennen in het Braziliaanse gebergte. Heerlijk die rust na alle prikkels die we weer te verduren hebben. In dit toffe Airbnb verblijf vind je het allemaal. Waar je ook kijkt, je aandacht wordt getrokken naar de gekke vormen en meubels in elke hoek van de woning. Wanneer je op zoek bent naar een unieke Airbnb, ondergedompeld in kunst, luxe en rust, here’s your sign. De nada, señor! 

Artsy verblijf met bruut uitzicht op Braziliaanse bergen

Ten noorden van São Paulo en ten westen van Rio de Janeiro, vind je deze woning van 60 m2. Je verblijft temidden van het groene Braziliaanse platteland. Ik verzeker je dat het uitzicht het waard maakt. De accommodatie beschikt over alles wat je nodig hebt tijdens een verblijf in deze regio. Een complete keuken, airco, twee slaapkamers en een grote woonkamer. De fauteuils en wastafels zijn getekend door kunstenaar Sanchez en in de accommodatie vind je kunstobjecten van onder andere Wentz, Prototype, Noori en Zissou.

Grote ramen zorgen voor veel licht en zorgen ervoor dat het voelt alsof je midden in de natuur staat. Buiten kun je een plons maken in je privé zwembad, die er naast dat het er heel cool uitziet, je het beste uitzicht over de montanhas geeft. Ook kun je buiten dineren met vlees en groenten van de barbecue, of bak je zelf een pizza in de pizzaoven. Verspreid over het land om de Airbnb heen, wat zo’n 10.000 m2 is, vind je nog meer artistieke werken. 

bruut, Airbnb Finds: Artsy-verblijf met bruut uitzicht op Braziliaanse bergen

Een enkeltje Brazilië

Je verblijft op het platteland, dus je zult een stukje moeten reizen om bij de accommodatie te komen. In het regenseizoen wordt dan ook zeker aangeraden om hier met een 4X4 heen te gaan of een transfer te regelen via de Host. Heb je even genoeg kunst gezien? Trek dan de natuur in. De dichtstbijzijnde activiteiten liggen ongeveer 20 kilometer verderop. Zo zijn er verschillende hiking trails en kan je er allerlei sportieve activiteiten doen, zoals raften en klimmen. Het maakt niet uit waar je voor kiest, je bent verzekerd van een gruwelijk uitzicht. 

Wil je liever wat van de lokale cultuur ontdekken? De Host staat klaar om veel tips te geven om de omgeving te checken. De deelstaat staat bijvoorbeeld bekend vanwege de goud- en diamantmijnen. Minas Gerais betekent dan ook ‘algemene mijnen’. Ook heeft de Host genoeg inspiratie voor leuke restaurants in de omgeving van Minas Gerais. 

bruut, Airbnb Finds: Artsy-verblijf met bruut uitzicht op Braziliaanse bergen

Quanto custa?

Een verblijf in dit artistieke stulpje is prima te betalen en daarom zeer geschikt als tussenstop tijdens een rondreis. Je zit namelijk ook niet ver van São Paulo en Rio de Janeiro af. Voor een verblijf van 2 nachten voor 4 personen betaal je rond de €570,-, dit komt uit op €71,25 per persoon per nacht. Wat ons betreft is dat het helemaal waard om een paar dagen in dit artsy verblijf met bruut uitzicht op de Braziliaanse bergen te vertoeven. 

Meer info

LEES OOK