7 Drankjes die bewijzen dat je bier ook goed kan mixen

Cocktails voor vrouwen? Zeker niet. Bier moet je drinken zoals het bedoeld is? Zeker weten. Maar je kan er meer mee doen! Likeuren zijn zo overrated, als het om cocktails gaat. Gebruik bier! Je krijgt de gekste, maar oh-zo lekkere combinaties. We hebben 7 recepten van bier cocktails voor je op een rijtje gezet. Als je een echte avonturier bent je mix je je geliefde speciaalbiertje gewoon met wat andere ingrediënten! Tijd om de horizon te verbreden:

7 Recepten voor bier cocktails!

1. Sidewalker

, 7 Drankjes die bewijzen dat je bier ook goed kan mixen

De Sidewalker is een mix van een fruitige brandy en een Weissbiertje. Heerlijk! Wat gaat er allemaal in: 1,25 deel brandy, 1,25 deel verse limoensap, 0,75 deel esdoornsiroop, 6 eetlepels Apple Cider Vinegar (te koop in healhy-freak-winkels), 4 delen koud Weissbier, 0,75 deel club soda en afmaken met wat citroenschijfjes. Cheers!

2. Bananenweizen

, 7 Drankjes die bewijzen dat je bier ook goed kan mixen

Omdat we de smaak nu goed te pakken hebben blijven we even bij het Weissbier, wat trouwens iets anders is dan witbier hè heren! Om het hele verhaal wat gezonder te maken blenden we het met wat bananen juice. Wat moet je doen? Draai je flesje Weissbier rustig een aantal keer op z’n kop en terug, zo kunnen de gezonken tarwe zich mengen met het hele biertje (aangezien je niet de hele fles voor de biercocktail gaat gebruiken). Vul het glas langzaam en zorg dat er niet te veel schuimontwikkeling is. Zodra hij bijna vol zit stop je en giet je er 10 cl bananenjuice bij. That’s it! Prohst!

3. Black Velvet

Black Velvet - Biercocktails - Aidamollenkamp.comGuinness, als ik in Ierland ben drink ik ’t weg alsof er geen betere drankjes bestaan. Maar als ik daar niet kom is één paar jaar toch echt genoeg. Misschien dan in de Black Velvet uitvoering. Ook deze blend, wat eigenlijk geen blend is, is heel simpel. Vul een pint 2/3 vol met koude Guinness. Laat het schuim wat intrekken. Houd dan een lepel horizontaal op Guinness en giet langzaam de bubbels in het glas, langs de lepel. Zo blijven ze drijven op het bier. Wat voor bubbels moet je dan gebruiken? Pff, cava, champagne, prosecco, maak er maar wat van. Als het maar wel een brut is! Slontje!

4. Steamroller

Steamroller - Biercocktail - Yummly.comBeste van beide werelden: bier + whiskey! Oké, er komt wel wat meer bij kijken, maar dan heb je ook wat. Gaat ie: 1 deel St. Germain vlierbloesemlikeur, sap van 0,5 limoen, 0,5 deel kersenlikeur, 1 flesje ‘steam-beer’ en ijs. Dan denk je wat the hell is steam beer. Het is een bier dat in de 19e eeuw is uitgevonden in Californië. Het is een voller biertje met meer bubbels. Een goed merk: Anchor Steam, heel lekker (ook ‘puur’). Sköll!

5. Lambic Sangria

Lambic Sangria - Bier cocktail - chow.comHet zonnetje schijnt, dus je wilt even iets fruitigs. Dan kan je voor een normale sangria gaan, voor een cava de sangria óf voor deze sangria met bier: de Lambic Sangria. Hoe mix je ‘m, dit is voor een flinke kan: 1 flesje Lindemans, 2 flesjes Hoegaarden, 6 delen Lillet Blanc (soort witte wijn), 6 delen frambozensap/juice/likeur, 0,5 sinaasappel uitknijpen. Lekker. ¡Salud!

6. Mexican Bulldog

Mexican Bulldog - Biercocktails - cookingstoned.tv
Foto: Jerry James Stone

Kijk dit is lekker hè! Je neemt een gewone Margarita en gooit daar (ondersteboven) een volledig flesje Corona in. That’s it! ¡Jesús!

7. Hangmans Blood

Hangmans Blood - Biercocktails - Flickr.com
Dit is een beest hoor. Dit is alleen voor gevorderden, dus kinders: Don’t try this at home! Het is de Long Island Iced Tea onder de bier cocktails. Het recept: 1 deel gin, 1 deel bruine rum, 1 deel Ierse whiskey, 1 deel brandy, 1 deel port, 5 delen Guinness, 4 delen brut champagne. Nazdrovje! En succes 😉

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…