Airbnb Finds: old school mancave aan de Cote d’Azur

Een grot met eigen infinity pool en jacuzzi. Dat klinkt lekker. En dat ook nog aan de Cote d’Azur. Joe, dromen we? Nope, want deze unieke Airbnb is volledig ingesloten in de ongerepte natuur van de Franse Alpen, met een panoramisch uitzicht over de bosrijke kliffen en heuvels.

De Romeinen waren degenen die deze ‘stenen tempel’ hebben gebouwd. In 1930 is de rots compleet verlaten. Een aantal architecten hebbe zich uitgeleefd om hier een eigenaardige, maar geweldige Airbnb van te maken. Je vindt hier geen uitgebreide gaming apparatuur of pooltafel, maar dit is toch echt wel een mancave

Mancave meets nature

Dit is niet je standaard vakantie-accommodatie. Van buitenaf lijkt het slechts een rots, maar de binnenkant is zeer stijlvol ingericht met alles wat je nodig hebt. Zo is er een kleine keuken, een lounge en zijn er zowel binnen als buiten verschillende plekken om te eten.

nature, Airbnb Finds: old school mancave aan de Cote d’Azur
CHRIS TUBBS 2010

Overal zijn stenen ‘ramen’ te vinden waar je kan chillen en kan genieten van de prachtige natuur. Neem een duik in het zwembad met de Luberon en verschillende historische monumenten op de achtergrond, of geniet na in de jacuzzi met een glas overheerlijke wijn uit de Provence. Het lijkt net alsof je je in de oude James Bond film ‘A view to kill’ bevindt die in de Alpen is opgenomen.

nature, Airbnb Finds: old school mancave aan de Cote d’Azur

Op pad in de natuur

Naast het ongelooflijke uitzicht vanuit je eigen mancave is er in de buurt nog veel meer te zien. Overal vind je historische bergdorpen en in de omgeving zijn er verschillende hike routes te vinden. Of bezoek de grootste handelshaven in de nabijgelegen stad Marseille. Hier kijk je je ogen uit naar alle verschillende boten of bezoek je het strand om lekker te chillen. Wil je meer avontuur beleven? Bezoek dan zeker het nationale park des Calanques. Hier kan je midden in de natuur verschillende watersporten en tochten doen. Ga Kajakken en ontdek onder andere het Groene Eiland. Voor nog meer avontuur kan je je opgeven voor een wandeltocht door de bergen. Bezoek meerdere baaien met turquoise water en waan je in het paradijs.

Steengoede prijs

Wil je ook in deze privé grot slapen? Trommel een vriend of vriendin op en boek een verblijf in deze stenen tempel. Je slaapt hier al vanaf  €135 per persoon per nacht en dat terwijl je alles helemaal voor jezelf hebt! Wij zouden het wel weten.

Meer info