Airbnb Finds: luxe optrekje in de Mexicaanse woestijn

Ontdek je eigen oase tussen de zandvlaktes, beboste heuvels, en cactussen. Deze Airbnb ligt namelijk midden in de Mexicaanse woestijn bij Parras de la Fuente. De accommodatie heeft plek voor 2 personen en is een perfecte romantische getaway om je vriendin te verrassen, of juist voor een vakantie met je beste vriend. Ga op pad om woestijndieren te spotten in de omgeving, geniet van waanzinnig uitzicht en koel af met een verfrissende duik in je eigen zwembad om te ontsnappen aan de hoge temperaturen. 

Airbnb finds: Luxe suite in de Mexicaanse woestijn

Deze suite heeft alles om je een fijne vakantie te bieden, maar is toch heerlijk simpel. Wanneer je je bed uitrolt lig je zo in het zwembad of verplaats je je naar een van de ligbedden. Je hebt hier geen keuken tot je beschikking, maar gelukkig is het ontbijt bij je verblijf inbegrepen. Het dorpje met restaurants is ook niet ver weg en hier kom je door 10 minuten te rijden. De Airbnb is simpel ingericht en laat je hierdoor helemaal in de omgeving opgaan. Alles is gemaakt van natuurlijke materialen en de accommodatie is helemaal gebouwd met grond uit de woestijn en de verdere omgeving. Deze bouwtechniek heet ook wel Rammed Earth, waarbij er gebruik gemaakt wordt van klei, zand water en grind. Ook handig – dit materiaal fungeert als natuurlijke isolatie waardoor het binnen niet te warm wordt!

woestijn, Airbnb Finds: luxe optrekje in de Mexicaanse woestijn

Een woestijn vol verrassingen

Ook al bevind je je tijdens je verblijf midden in de woestijn, toch is er genoeg te doen in de omgeving. De Airbnb is onderdeel van Las Pudencianas, die over 40 hectare grond beschikken. Zij bieden onder andere privé wijnproeverijen en andere activiteiten aan die je als gast kunt boeken. Een andere aanrader is om ‘s avonds wanneer het donker is vanaf het terras de sterrenhemel te bekijken. Er is weinig lichtvervuiling in de omgeving, waardoor je hier een geweldig zicht op hebt. Een wandeling door de natuur is ook aan te raden, maar doe dit vooral niet op het heetste moment van de dag! Het dorp Parras de la Fuente is ten slotte een must visit. Dit dorp wordt ook wel de oasis van Coahuila, de staat waarin het zich bevindt, genoemd. Hier zijn overal waterbronnen die de woestijn voeden, omringt door bomen en planten. 

What about the price?

Je hebt deze luxe suite voor jezelf voor een prima prijs. Je verblijft hier namelijk al vanaf €250,- per nacht. Wat duurder dan de meeste budgethotels, maar je krijgt er dan ook echt wel wat voor!

Meer info