Wetenschap legt uit: speciaalbier is gezonder dan rode wijn

Dat een glaasje rode wijn op z’n tijd goed voor je is weten we inmiddels wel. We zijn de laatste jaren gespamd door miljoenen berichten erover: alcohol is schadelijk voor je lichaam, maar een glas rode wijn is een magisch goedje dat soms net zo healthy voor je is als een superfood. Het beschermt je tegen hart- en vaatziekten, het zit vol antioxidanten en op Sardinië, waar de bevolking dagelijks 1 á 2 glaasjes rode wijn drinkt, stikt het van de 100-plussers. Bier daarentegen wordt vaak afgedaan als ongezond drankje waar je vooral een flinke bierpens van krijgt. Vanaf nu gaat dit niet helemaal meer op. Wetenschappers hebben namelijk vastgesteld dat ambachtelijk gebrouwen bier beter voor je is dan rode wijn.

Een glas craft bier is gezonder dan een glas rode wijn

Professor Mike McCullough van de Polytechnic State University in Californië stelt dat een ambachtelijk craft biertje meer goede dingen gevat dan een glas rode wijn. Die goede dingen zijn onder andere vitamine B3 en biergist die de cholesterol verlaagt. Voorwaarde is wel dat je biertje dus ambachtelijk gebrouwen moet zijn. Voor het maken van craft bier is minder pasteurisatie nodig in vergelijking met gewoon bier, en dit zorgt er dus voor dat er meer van die ‘goede dingen’ overblijven in jouw goudgele jongen.

Professor McCollough zegt dat aan craft bier een slechte naam hangt doordat bier over het algemeen wordt geassocieerd met een ongezonde leefstijl. Dit positieve nieuws moet er voor zorgen dat dit negatieve beeld een beetje bijdraait. En zo meteen een goede impuls geeft aan de plaatselijke brouwerijen.

Dus craft bierliefhebbers, doe er je voordeel mee. Laat die rode wijn-drinkers maar lullen, vanaf nu kun jij met je tegenargumenten komen. Daar moet op gedronken worden, cheers!

Foto: Elevate
Total
14
Share