Dit moet je proeven: ‘weizenbier’ van aardappelschillen!

Uh, wie drinkt er anno (bijna) 2018 als hij gek wil doen nog een dubbeltje? De meeste gaan voor Imperial Stout van hun favoriete microbrouwerij, of zo. Maar deze mannen gaan nog een stapje verder. Wij presenteren u: een duurzame ‘Weizen’ gemaakt van aardappelschillen. Score!

‘Dat schilt!’

Ben jij avontuurlijk ingesteld? Dan is dit biertje iets voor jou! Je ziet het namelijk steeds vaker gebeuren dat traditioneel bier getweaked wordt. Zo heb je inmiddels al bier dat gemaakt wordt van brood, fruit en nu dus ook aardappels. En dat is precies wat Friethoes en Troost hebben gedaan. Het ‘afval’ wordt omgezet in een hoofdbestanddeel. Hierdoor ontstaat er toch een soort chemie tussen de producten.

Schillenbiertje

Een ‘Weizen’ Schillenbiertje

Dus ontstaan er prachtige relaties tussen bedrijven zoals Friethoes en Brouwerij Troost. Zo wordt alle waste gebruikt om een bijzonder Schillenbier te maken. Ondanks de vergelijkbare smaak is het eigenlijk officieel geen Weizenbier. Duitsers zijn behoorlijk streng als het om bier en het Reinheitsgebot gaat. Er mag in een Weizen namelijk geen pieperzetmeel zitten, ook al krijg je het zelfde smaakje. Maar goed… Zie jij hier ergens een Duitser?

Frietpairing

Je merkt aan alles dat de mannen van Troost en Friethoes passie voor bier en friet hebben (of Patat, whatever floats your boat). Het biertje gaat dan ook heerlijk in combinatie met heerlijke ambachtelijke frietjes. Jup, dat is andere koek dan dat blikje Grolsch en slappe friet in een Dönertent om 5u ‘s nachts. Dit is genieten op niveau.

Tenminste, dat denken we. Binnenkort proeven we het schillenbier op de redactie en dan houden we je op de hoogte via Instagram Stories!

Friethoes

Schillenbiertje

Total
1
Share