Onderzoek wijst uit: mannenavond is noodzakelijk

Dat een mannenavond af en toe noodzakelijk is, wist jij natuurlijk al lang. Maar ook de wetenschap staat nu achter deze bewering! Onderzoek wijst uit dat het stressniveau van mannen daalt wanneer zij mannenavond hebben. En er zitten nog een aantal voordelen aan mannenavonden. Het is dus gewoon heel erg belangrijk en gezond om eens in de zoveel tijd met de mannen bij elkaar te komen en een biertje te drinken.

Mannenavonden zijn gezond

Een avondje de kroeg in, naar een wedstrijd of gewoon thuis op de bank hangen en bier drinken – eens in de zoveel tijd heb je gewoon een mannenavond met je vrienden nodig. Een Duits onderzoek heeft aangetoond dat dit helemaal nog niet zo slecht is. Het toont aan dat de band die je op dat moment opbouwt met de groep, stress vermindert en je een gevoel van veiligheid geeft. Dit resulteert zich in een langer leven. In principe zorgen de welbekende mannenavonden dus gewoon voor een langer leven. Dat is een fijne beredenering, wetenschap!

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit van Göttingen. Tijdens de studie hebben ze berberapen gebruikt als proefpersonen. Deze apen tonen mensachtig sociaal gedrag en zijn dus een goede afspiegeling van mensen. Ze zijn heel sociaal en binnen het onderzoek werden er mensachtige sociale vriendschappen gesloten.

Het bleek dat de apen minder angst hadden en zich veilig voelden wanneer ze met de mannen waren – meer dan wanneer ze met hun familie en partner waren. Ook waren ze rustiger en meer ontspannen. Geen van de mannelijke apen had een ziekte gerelateerd aan stress; dit kwam alleen voor bij de vrouwelijke apen. Ook agressie kwam veel minder voor wanneer de mannetjes regelmatig tijd met elkaar doorbrachten.

Je kan dus concluderen dat de mannenavonden die jij zo hard nodig hebt, ook echt noodzakelijk zijn. En een lekker biertje of goede gin-tonic kan daar natuurlijk niet bij ontbreken. En de vrouwen? Die zorgen alleen maar voor stress, dus die kan je beter thuis laten…

 

Total
25
Share