Thuis bier brouwen in een handomdraai met MiniBrew

Eindelijk, we kunnen nu thuis gemakkelijk ons eigen bier brouwen. Vier Utrechtse heren introduceren namelijk de Minibrew. Een heuse alles-in-één bierbrouw machine. Met de bijbehorende app kan je het bier zelfs volledig zelf samenstellen en het proces bij houden.

Als eerder schreven we over het crowdfunding project van de Minibrew, maar nu lijkt hij er toch echt te gaan komen. De machine is geschikt om allerlei verschillende soorten bieren te brouwen. Zo kan je de smaak en kleur van het bier volledig naar eigen voorkeur bepalen. Zelfs het alcoholpercentage bepaal je zelf. Waar een normaal biertje gemiddeld ongeveer 5 procent alcohol bevat, kan je met de Minibrew bier brouwen met een alcoholpercentage van boven de 10 procent.

Het proces

Zodra je je eigen voorkeuren in de app hebt ingevoerd, voeg je de ingrediënten toe; mout, hop, gist en natuurlijk water. Waarna het brouwproces kan beginnen. Het brouwen duurt minimaal één week. Dit heeft alles te maken met het gist proces. Via de app blijf je altijd op de hoogte van de voortgang van je bier.

Het apparaat is ontwikkeld voor de echte bierliefhebbers die graag experimenteren met nieuwe smaken. Mensen met passie voor bier. Het apparaat word momenteel nog ontwikkeld, wel kan je alvast je eigen Minibrew claimen via de website. De machine zal €1950,- gaan kosten.

 

Total
0
Share