Heineken H41: Een heel nieuw bier!

Heineken H41? Nieuw Bier?

Gisteren was ik op de presentatie van Heineken H41. Heineken heeft regelmatig wat ‘vernieuwingen’. Zo ken je waarschijnlijk Heineken Zero dat extra koud geschonken wordt. Sinds een tijdje is er ook Heineken Extra Vers. Het zelfde pils, maar dan vers bij jouw in het glaasje. Klinkt allemaal mooi en smaakt overigens ook prima. Het blijft echter het vermarkten van een biertje dat al 130 jaar hetzelfde is. Wat al deze pilsjes hetzelfde maakt is voornamelijk het A-gist dat Heineken gebruikt. Van dit veelgebruikte gist werd een 2011 een wilde variant gevonden in Patagonië (op breedtegraad 41).

Daar wilde Willem van Waesberghe maar al te graag mee aan de slag. Na vele jaren experimenteren weten ze hoe ze deze wilde gist zijn best kunnen laten doen. “Je moet er achter zien te komen wat zo’n gist wil. Hij moet iets voor jou doen, namelijk lekker bier maken, dus geef je hem alles wat hij nodig heeft.”

Smaak

Patagonië, wild, bier, het klintk als een ideale vakantie. Belangrijk is natuurlijk de smaak. Ik vond hem verrassend kruidig ruiken. Kruidnagel met een fijne zoete ondertoon. De kruidnagel proef je een stuk minder dan dat je hem ruikt. Het zoete blijft wel goed hangen. Het is een bijzonder pils dat aan een Weizen doet denken.  Vooral heel bijzonder om te proeven hoeveel invloed een bepaalde gistsoort heeft op de uiteindelijke smaak

H41 zal in eerste instantie enkel verkrijgbaar zijn in 300 geselecteerde horecazaken. Zaken waar beleving centraal staat en mensen het verhaal van H41 kunnen vertellen en waarderen.. Proost!

 

Total
0
Share