Wetenschappelijk bewezen: bier werkt beter dan paracetamol

Wat doe je als je last hebt van koppijn of andere kwaaltjes? Juist, paracetamolletje erin en je kan weer door. Iedereen heeft deze pijnstiller a.k.a. redder in nood wel in huis. Wetenschappers aan de Greenwich University in Londen hebben onderzoek gedaan naar een andere manier om van je pijn af te komen. Het antwoord? Bier! Uit het onderzoek bleek dat twee Engelse pints effectiever werken dan een paracetamol. Cheers!

Bier als pijnstiller

Nu hoor ik je denken, lees ik dat goed? Ja, dat lees je goed! Britse wetenschappers deden onderzoek naar de invloed van alcohol op de pijngrens en kwamen erachter dat twee pints de pijn met een kwart kan verzachten. Zo kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat bier beter werkt dan paracetamol. De wetenschappers deden in totaal 18 studies met meer dan 400 proefpersonen. Hieruit kwam naar voren dat de proefpersonen zich aanzienlijk beter voelden met een alcoholpercentage van 0,08 promille in het bloed. Wat overigens niet betekent dat je nu meteen naar een krat bier moet grijpen, voor dit promillage heb je aan 3 à 4 vaasjes genoeg.

Verder onderzoek

Het is nog onduidelijk hoe bier precies de pijn wegneemt. De onderzoekers zijn nu aan het kijken of alcohol de waarneming van pijn in je hersenen vermindert, of dat je dezelfde pijn ervaart maar dat door de lichte alcoholroes gewoonweg niet doorhebt. Wat het ook is, je hebt nu in ieder geval een heel goed excuus om een biertje open te trekken 😉

Bier-paracetamol

Total
14
Share