Afvallen door bier te drinken!

Was je toch wel van plan met een paar kilo’s minder de zomer te beginnen, maar heb je de zin voor een (sport)dieet nog niet gevonden? Ik zou zeggen, begin dit weekend al. Of beter, vandaag nog.

Hoe dan? Gewoon, afvallen door bier te drinken!

Je bierbuik verliezen met bier klinkt als een goede grap. Toch wijst het onderzoek, gedaan door de Oregon State University, uit dat het stofje xanthohumol ervoor zorgt dat er gewicht wordt verloren. En laat dat stofje zich nou net in bier bevinden. Twee biertjes in één klap!

Een groep muizen is twaalf weken lang het zelfde dieet voorgeschreven. Dat moet een gezellige boel zijn geweest. Echter kreeg de ene groep wel een dosis xanthohumol als extraatje en moest de ander het zonder doen. De muizen die twaalf weken aan de xanthohumol zaten, waren veel minder aangekomen, vergeleken met de andere groep. Het spul zou zelfs het cholesterol met 80% verlagen.

Kleine kanttekening is wel dat wanneer de dosis van de muizen, wordt omgerekend naar bier, het gaat om 3500 biertjes per 24 uur. We zijn niet vies van een pilsje, maar dit gaat ver. Al verteld het onderzoek dat ook een kleine dosis kan helpen. Daarbij gaan de wetenschappers verder onderzoek doen om het stofje te gebruiken als middel om overwicht te bestrijden. Tot die tijd bestellen wij gewoon nog een pintje extra!

Santé!

Total
1
Share