Haal het beste uit je werkomgeving

Een echte zakenman brengt dagelijks een bezoekje aan zijn kantoor. Vaak zijn deze kantoren statisch ingericht. Een inspirerende werkomgeving waar je met enthousiasme productief te werk kan gaan, dat moet je hebben toch? Tijd voor verandering dus, weg met die muffe inrichting van jouw kantoor. Dit is de oplossing voor zowel grote als kleine bedrijven. Hieronder vind je enkele tips die zeer handig zijn voor het herinrichten van je pand.

Hoe creëer je een stijlvolle werkomgeving

Zijn de muren van jou kantoor zwart of grijs of had je dit in gedachten, zet dat dan maar snel uit je hoofd of pak een kwast en emmer met verf. Saaie kleuren zijn echt een don’t op het gebied van het creëren van een stijlvolle werkomgeving. Waarom? Het geeft jouw en je medewerkers een oncomfortabel, slaperig en niet productief gevoel. Kun je vast niet gebruiken!
En voor de zakenmannen die geregeld vanuit huis werken, zorg dan dat je thuis een aparte werkruimte hebt. Hier geldt ook: vermijdt zwarte en grijzen muren.

Do’s:
  • Geef één van je wanden een kleur. Doe eens gek en probeer iets nieuws. Witte wanden zijn tenslotte erg deprimerend. Heeft jou kantoor verschillende ruimtes, denk dan eens aan een oranje muur bij de ontvangst ruimte bijvoorbeeld. Ga voor groene muur bij de werkplek(ken). Hier zijn medewerkers het meest productief en groen maakt mensen vrolijker. Liever een andere kleur, kijk dan is hier voor inspiratie.
  • Houdt verschillende ruimte goed van elkaar gescheiden. Zorg ervoor dat de keuken niet direct langs het kantoor zit. De geuren vanuit de keuken zullen medewerkers afleiden. En wanneer je pauze houdt, wil je natuurlijk even relaxen en dat gaat niet met je bureau als uitzicht. Ook belangrijk: zorg dat de vergaderruimten goed van elkaar zijn onderscheiden. Privacy is hierbij belangrijk. Tip: als het mogelijk is, plan dan enige reflectie gebieden voor een beetje ontspanning.
  • Vraag om de mening van je medewerkers betreft het interieur. Wij snappen ook wel dat je het niet iedereen na zijn zin kan maken, maar met wat feedback maak je zeker niet de verkeerde keus.
  • Kies een goede bureaustoel voor je medewerkers. Zorg dat ze comfortabel kunnen zitten, dit verhoogt de productiviteit én je bespaard je collega’s enkele rugklachten.
  • Schaf een tafeltennis- of biljardtafel aan op kantoor. Waarom? Zo stimuleer je medewerkers om meer met elkaar om te gaan, je verhoogd de stemming en verbeterd te productiviteit.

Wat voor soort meubels moet je dan aanschaffen? Zorg dat ze comfortable zijn en goed bij het interieur passen. Natuurlijk is functionaliteit ook erg belangrijk!

Tip: Houd voor ogen wat je wilt bereiken, welke stemming je wilt creëren en wat je kan doen met de ruimte die je hebt. Wanneer je alleen een grote werkruimte ter beschikking hebt probeer dan verschillende ruimtes te creëren. Communiceer vooral goed met je medewerkers!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS