Esquire ‘Best Geklede Man’ van Nederland!

Het zal geen scoop voor je zijn, maar voor de mensen die dit weekend onder een steen hebben liggen slapen: Ronnie Flex is, volgens de kiezers van Esquire, de ‘Best Geklede Man’ van Nederland. Dit wil heel wat zeggen over de (nieuwe) doelgroep van Esquire, maar één ding is zeker: deze doelgroep was niet aanwezig op het gala afgelopen donderdag, ter eren van de jubileumversie van deze verkiezingen. Een kort verslag:

Esquire ‘Best Geklede Man’ Gala

Zoals we van Esquire gewend zijn, is alles tot in de puntjes geregeld. Een leuke groep gasten (en daarmee bedoel ik bezoekers, want mooie vrouwen waren er volop), er waren toffe merken aanwezig en goede muziekkeuze! ‘Held’ Jort Kelder deed nog even een woordje, Jules Deelder, De Staat (terecht ‘Best Geklede Band 2015’) en New Cool Collective verzorgde het muzikale entertainment en er liepen hele vriendelijke verstandelijk gehandicapten rond die de gasten interviewden. Heel nice! En toen.., hét moment suprème: Ronnie Flex is de ‘Best Geklede Man’ van Nederland. Nu verwacht je waarschijnlijk een hele tirade, in de zin van; “Het had beter ‘Slechtst Geklede Tiener’ kunnen heten” of “Die gozer zegt tegen een groep gerespecteerde volwassenen ‘Doe je best op school, swag’ (zie video)…!?”.
Maar ik snap, denk ik, wel hoe dit gegaan is. Bij wijze van ‘laten we eens afwijken van het geijkte’ zette Esquire de beste jongen op de nominatie, gezien hij een eigen stijl heeft. – Die ik persoonlijk niet heel stijlvol vindt. – En toen bleek hij ineens hordes tienermeisjes achter zich te hebben, die niet vies zijn om even te stemmen. Gelukkig begrijpt Ronnie dat zelf ook (video).

Helaas voor het feestje, viel deze uitkomst niet in hele goede aarde had ik het idee. Na de uitslag was de zaal redelijk snel nog maar halfvol, maar ik heb er niet minder om genoten! Het was een hele mooie avond en ik weet zeker dat het dat volgend jaar weer is, als we weer gewoon kunnen klappen voor iemand die geen zes gouden kettingen heeft geleend van een willekeurige G-Unit participant.

De winnaar maakt zeker heel wat meningen los (ja heren, daar zijn we ons van bewust!), maar kijk eens naar dit filmpje en zie: het feestje was zonder twijfel zeker heel erg cool!

Posted by Esquire Nederland on vrijdag 20 november 2015

Tux

Als je twee dagen voor een feestje op de uitnodiging kijkt, om te checken of er een dresscode is, en je ziet dat deze black tie is, dan heb je twee opties: Je trekt je oude smoking uit de kast (als je die hebt liggen) of je moet héél snel wat nieuws aanschaffen. Daar was geen tijd voor, dus ik heb mijn probleem bij de heren van Black Tie neergelegd. Black Tie is een van de meest gespecialiseerde kledingzaken van het zuiden en hebben me direct kunnen helpen. Binnen no-time was er een mooie tux aangemeten en ik kon ‘m de volgende dag ophalen! Oké, het was een loaner, maar dat geeft me voor het aanschaffen van een nieuwe smoking weer wat meer tijd!

$$$

Aangezien ik niet in Amsterdam woon, moest ik dezelfde dag nog een hotel regelen. Het werd een hotel waar Ronnie Flex misschien ook wel sliep: namelijk The Student Hotel. Na zo’n gala in je tux het pondje pakken en daarna heel burgerlijk een ‘gewone’ taxi pakken, om vervolgens tussen de studenten te slapen – wel op een privé hotelkamer overigens -, dat is toch een mooi contrast! Maar waarom niet? Voor een mooie prijs heb je een prima slaapkamer in een hotel waar een hele relaxte sfeer hangt. Charlotte van de balie, was super aardig én ’s ochtends liepen er studenten in badjas van kamer (waar ze overnacht hebben) naar kamer (die ze geboekt hadden). Nice! Maar het allerfijnste was: dat je ’s middags kan boeken en ’s avonds er al kan inchecken.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS