Het beest dat Ford Focus ST heet

Na de review van de C-Max en S-Max, is het tijd voor het parade paardje van Ford. Nu hoor ik je zeggen; de Mustang! Maar die hadden we al gereden in München. Het ws dus hoog tijd voor de Focus ST. En niet zomaar een, maar een Tangerine Scream. Ofwel een knalgeel/oranje-versie.

Ik ging de ST samen met mijn vriendin ophalen bij Ford in Amsterdam. Een van de eerste opmerkingen die ze maakte was: “Het is wel een beetje een patserbak”. Tsja, zo kan je het knalgele/oranje monster noemen. Eigenlijk is het ook gewoon een Focus op anabole. Het is bijna vanzelfsprekend dat mensen omkijken naar deze ST met flinke velgen, spoiler, sideskirts, Aston Martin grille én een dikke uitlaat.

Hothatch

Wist je dat er in Nederland binnen het hothatch segment maar 800 auto’s per jaar worden verkocht? In het hothatch segment horen onder andere de Golf GTI, GTD, Leon Cupra, Megane RS en natuurlijk deze Focus ST!

We gingen er een weekend mee naar zee en hadden er veel bekijks. De eigenaar van het huisje wat we hadden gehuurd was helemaal onder de indruk van de auto. Hij had zelfs nog nooit zoiets gezien! Het is een perfecte auto om even een weekend (of altijd) mee uit te waaien. Tip voor Ford: kom ook met een cabrio!

Inside the Focus ST

Ook van binnen laat de Ford Focus ST je niets te wensen over. Heerlijke lederen Recaro kuipstoelen, overal tellertjes en metertjes. Ook het soundsystem van Sony zweept het lekker op van binnen. Daarnaast is er een strakke afwerking, met een heel relaxt SYNC infotainment systeem. Met dit systeem raak je nooit meer de weg kwijt. Al was ik graag per ongeluk samen met de ST op een circuit beland. Met 250PK aan boord is deze auto bijna niet gemaakt voor de Nederlandse wegen. De Ford Focus ST wil namelijk meer en meer. Van 0 tot 100 in 6,5 seconde, met een maximum van 248 km/h. Met de strakke ophanging, wil je elke bocht maar beter en strakker nemen. Helaas ben je dan toch gewoon aangewezen op de maximum snelheden. En ook daar viel de Focus ST niet tegen. Inhalen met weinig toeren en een gemiddeld verbruik van 1 op 13.

Ford Focus ST

Wil jij een auto die snel is en echt opvalt? Dan is de Ford Focus ST echt iets voor jou! Voor ongeveer €40k staat deze voor jouw deur. Dan heb je er nog extra features op ook, zoals automatische deurbeschermers en getint glas. Voor de leaserijder is er ook goed nieuws! Er is namelijk een diesel versie met 185pk, met slechts 20% bijtelling. Daar ga je dan toch geen suffere leaseauto mee rijden? Én er is zelfs een station variant, voor de snelle vaders!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS