Unieke fles ‘Ballantine’s 40 Year Old’ komt naar Nederland

Drie jaar geleden kwam het whisky brand Ballantine’s met haar meest exclusieve fles ooit: Ballantine’s 40 Year Old. Ieder jaar worden er slechts 100 van deze zeldzame flessen gebotteld. Dit jaar worden er voor het eerst twee flessen richting Nederland verscheept, om het 40 jarige bestaan van Hanos te vieren. De verantwoordelijke voor deze Ballantine’s 40 Year Old is Master Blender Sandy Hyslop. Sandy kreeg zijn scholing van de oude Ballantine meesters en deze alom geprezen Ballantine’s 40 Year Old is het resultaat. De perfect uitgebalanceerde blend van deze whisky is uitzonderlijk diep met een complexe en fruitige bijsmaak.

Ballantine’s 40 Year Old

Iedere Ballantine’s 40 Year Old is handgemaakt van begin tot eind onder toeziend oog van de Master Blender. De flessen van deze exclusieve blend, ontworpen door Britse zilversmid Richard Fox, zijn voorzien van de vergulde handtekening van de Master Blender, dit dient als officieel keurmerk. Om de Ballantine’s 40 Year Old zijn exclusieve karakter kracht bij te zetten worden de flessen genummerd van 1 t/m 100 en van het Ballantine familiewapen voorzien. Vanaf 17 november zijn Ballantine’s 40 Year Old exclusief verkrijgbaar bij Hanos voor €9.075 per fles. Tja, je kan er ook de speedboat van James Bond van kopen..

Ballantine’s: ‘The Stay True Story’

Smaakervaring

  • Kleur: Diep en Intens
  • Neus: Rijk; Vol met smaken van rijpe peren in siroop, verweven met een rijke vruchtencake; een vleugje kaneel en gemberwortel op de achtergrond.
  • Smaak: Ongelofelijk diep; buitengewone lagen van smaken van rijke toffee en zachte zoete rode appel.
  • Finish: Verrukkelijke finish die lang in de mond blijft hangen en een prachtige ervaring met zich meebrengt.


ESSENTIALSMEER ESSENTIALS