Ik ging van iOS naar Android en ik leef nog

Als je een iPhone gewend bent, dan krijg je jeuk van Android. Als je een Android toestel gewend bent, dan moet je niesen van iOS. Die onderlinge strijd is er gewoon altijd. Maar geloof me, als ervaringsdeskundige kan ik inmiddels zeggen dat het allemaal bullshit is.

Ik schrijf dit artikel op een Macbook en zal niet snel meer een Windows computer aanraken. Daarnaast heb ik sinds de iPhone 3G, niets anders gehad dan altijd de nieuwste iPhone tot aan de 6S. Ik ben dus kamp Apple, zou je kunnen zeggen. Al moet ik daar aan toevoegen dat ik echt niet zo hardcore er mee bezig ben, want Apple verliest de laatste jaren ook wel een beetje z’n shine. En daar was ik helemaal van overtuigd toen ik de nieuwe Samsung Galaxy S8 onder m’n neus geschoven kreeg… Wat een ontzettend mooi ding!

Samsung Galaxy S8 Manify

Vreemdgaan

Ik flirtte een beetje met d’r. Ze keek me aan, ik keek terug. Ik gniffelde, zij straalde. Ik knipoogde, zij kon m’n iris niet meer scannen. Het blijft een telefoon natuurlijk. De looks heeft de S8, maar ik bleef in m’n achterhoofd houden dat ik het karakter van Android altijd maar niks heb gevonden. Maar waarom? Geen idee.

Bij het instellen ging het natuurlijk al mis. M’n agenda was niet meer direct gesynct, m’n notities niet, m’n berichten niet, bij het instellen van m’n mail kon ik uit drie programma’s kiezen i.p.v. gewoon ‘Mail’. Wél kon ik heel simpel via Samsung Smartswitch al m’n gegevens overzetten. Dat was ideaal!

Maar ondanks deze tegenslagen bleef ik verbijsterd door de schoonheid van de Samsung S8. Het design, de kleuren en scherpte van het scherm, het diepe zwart. Dus ik wilde d’r niet in de kast leggen. En toen eenmaal alles ingesteld was ging het eigenlijk best prima. Het was hier en daar even zoeken naar bepaalde instellingen. Maar als je eerst een Ferrari had en daarna een Porsche koopt dan moet je ook even wennen.

Ondanks sommige ongemakken, wilde ik doorgaan met mijn affaire met de S8. Vooral toen ik zag wat ze nog meer in huis had. De Samsung Galaxy S8 maakt namelijk de mooiste foto’s van alle smartphones die nu op de markt zijn. Daar kan geen Apple-fan tegenin gaan. Neem een kijkje naar de onderstaande foto’s:

Bovenaan de iPhone 7, onderaan de Galaxy S8.

Investering

Zowel de iPhone 7 als de Samsung S8 doen niet onder aan veel digitale camera’s die momenteel op de markt zijn. Sommigen geloven zelfs niet dat er geen DSLR aan te pas is gekomen bij sommige foto’s. Wat dat betreft is een smartphone in het hogere segment dus zeker een goede investering, want je kunt er ook nog mee bellen en duizenden andere dingen. Iets wat met een DSLR lastiger wordt. Een abonnement of zelfs sim-only is dus zo gek nog niet!

Android vs. iOS

Na een aantal weken gebruik te hebben gemaakt van de S8, kom je er achter: noch Android, noch iOS is beter dan de ander. Het is niet eens zo heel anders. De beste functies die iOS heeft, neem Android later over en andersom. Bijvoorbeeld het door Apple groots geïntroduceerde night shift, dat heeft de Galaxy S8 ook gewoon. Maar andersom was het Android die voor het eerst kwam met uitschuifmenu’s aan de boven- en onderkant met notificaties en snelle instellingen. Het zit alleen wat anders in elkaar en dat heeft te maken met wat je gewend bent. Verder zijn er gewoon wat kleine verschillen waardoor je het één fijner vindt dan het ander.

Qua synchroniseren van ál je apparaten zou ik wél aanraden om bij hetzelfde merk te blijven. Maar verder maakt het, op een aantal voorkeuren na, niet heel veel verschil. Ik ben benieuwd hoe Apple in september gaat reageren op de S8. De verwachtingen zijn natuurlijk hoog, maar dat moet ook wel. Je moet van ontzettend goeie huize komen, wil je mijn affaire met de Galaxy S8 kunnen doorbreken!

Nog even wat fotootjes die ik met de S8 geschoten heb:

https://www.instagram.com/p/BU9RAbggeDO/

https://www.instagram.com/p/BVCSd3xgyPn/

https://www.instagram.com/p/BU3-3mEASLT/

https://www.instagram.com/p/BVG60oAATdS/

https://www.instagram.com/p/BUwucRmAmnx/

 

Samsung S8

Total
8
Share