Apple onthult iPhone SE: een goedekope high-end telefoon

CREDITS: Apple

Apple heeft de nieuwe iPhone SE aangekondigd. De nieuwste telefoon van het Amerikaanse merk lijkt qua design op iPhone 8. Zo heeft de SE een home button, een scherm van 4,7 inch en maar één camera. Het wordt een goedkope jongen: 489 euro.

Apple iPhone SE officieel uitgebracht

Met een ander design en zo’n prijskaartje is het wel een vreemde eend in de bijt. De laatste jaren bracht Apple steeds telefoons uit zonder thuisknop en die waren allemaal flink aan de prijs. Daarnaast hadden de laatste versies waar Apple mee aankwam zetten twee cameralenzen of meer. Met deze iPhone SE wordt er een andere doelgroep aangesproken.

Voor mensen die met het motto leven ‘klein maar fijn’ is dit nieuwe speeltje een verademing. Met 4,7 inch is de telefoon namelijk een stuk kleiner dan de laatste iPhones.

Highlights

4,7 Retina HD-display
1.334 x 750 pixels
12 megapixel camera met enkele groothoeklens
Video opnemen in 4K
148 gram
64 GB, 128 GB of 256 GB
Vanaf €489,-

Waarom goedkoper?

Voor mensen die geen doezoe willen neerleggen voor een telefoon, maar wel een appel op de achterkant willen, is dit dé oplossing. De iPhone SE is zoveel goedkoper omdat je de telefoon bijvoorbeeld niet kan ontgrendelen met je gezicht. Vanaf nu gaan je gewoon weer ouderwets met je vingerafdruk je telefoon in.

Welkom bij de club

Wat wel opvallend is, is dat de processorchip dezelfde is als die van de iPhone 11. En dat de nieuwe SE ook gewoon draait op iOS 13. Dus alles voelt daardoor even soepel aan volgens Apple. Daarnaast kan de telefoon kan ook zonder geweld worden opgeladen. Je hoeft je snoertje namelijk niet meer te zoeken. Ook bij de SE is draadloos opladen het nieuwe normaal.

Dat er een goedkope iPhone aankomt weet iedereen eigenlijk al maanden. Gelukkig is nu het hoge woord eruit en kan je jezelf écht lekker beginnen te maken. Misschien is dat juist wel een telefoon die je er voor erbij neemt. Als je portemonnee het toelaat natuurlijk. De telefoon is in ieder geval vanaf 24 april beschikbaar hier in Nederland.

iPhone SE, Apple onthult iPhone SE: een goedekope high-end telefoon
Foto: Apple

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…