Deze smartphones worden wereldwijd het meest verkocht

CREDITS: Daniel Romero

Een smartphone. Twintig jaar geleden werd je vierkant uitgelachen als je deze woorden durfde uit te spreken. Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder. We zijn letterlijk verslaafd aan onze smartphone. Letterlijk heel ons leven staat in het teken van het verlengstuk van je hand: e-mails, appjes, Facebook, Instagram en foto’s. We kunnen gewoon niet meer zonder. Zet een groep jongeren in een ruimte zonder wifi. Ze krijgen gegarandeerd praatjes.

Meest verkochte smartphones ter wereld

Iedereen heeft er dus een, maar is altijd een baas boven baas. De vraag is: welke smartphones worden het meest verkocht? De cijfers van de eerste drie kwartalen van 2020 zijn binnen, dus het is tijd om de balans op te maken. In dit rijtje zit voor jou als Europeaan een hele verrassende smartphone-maker tussen.

Smartphones
Foto: Halacious

1. Samsung – 80,4 miljoen modellen verkocht

Samsung staat stijf bovenaan. Het verkoopt de meeste smartphone-modellen over de hele wereld. Zó veel dat een op de vier smartphone-bezitters een Samsung heeft. Het Zuid-Koreaanse bedrijf blijft groeien en verkocht het afgelopen jaar dan ook een hoog aantal in India. Zij hadden de behoefte aan goedkopere modellen en dat kan Samsung prima aanbieden met de M-serie.

2. Huawei – 51,9 miljoen modellen verkocht

Doordat Samsung het afgelopen jaar zo’n sterke prestatie heeft neergezet, is Huawei verstoten naar de tweede plek. Het Chinese bedrijf Huawei heeft in het derde kwartaal 22% minder modellen verkocht in vergelijking met het kwartaal van vorig jaar. Ze verkochten ongeveer 30 miljoen modellen minder dan Samsung, maar er zijn toch nog 51,9 miljoen modellen over de toonbank gegaan. Daar zouden wij direct voor tekenen.

3. Xiaomi – 46,5 miljoen modellen verkocht

De grote verassing van dit moment is het bedrijf Xiaomi. Xiaomi heeft in het derde kwartaal een intense groei van 42% gemaakt. De modellen van Xiaomi verkopen heel goed in China en India. Het Chinese bedrijf heeft op dit moment een marktaandeel van 13,1%. Hiermee verkochten ze meer modellen dan Apple.

4. Apple – 41,6 miljoen modellen verkocht

Dankzij de groei van Xiaomi staat Apple op nummer vier; ze verkochten 41,6 miljoen modellen. Hierdoor hebben ze ongeveer 5 miljoen modellen minder verkocht dan het Chinese bedrijf. De verkoop van iPhone-modellen daalde met 10,6% in vergelijking met vorig jaar. Hierdoor hebben ze op dit moment een marktaandeel van 11,8%. De marktkenners verwachten echter wel dat de iPhone in het slotkwartaal van dit vreemde jaar populairder gaat worden.

Smartphones
Foto: Joshua Rawson Harris