Waarom de ‘stomste move ooit’ van Apple misschien wel superslim is

We kunnen zeggen wat we willen, maar we kunnen niet ontkennen dat Apple weet hoe ze goede producten maken, hoe ze het moeten verkopen en hoe ze er een mooie winst op maken. Apple heeft een aantal slimme koppies zitten daar in Californië.

Bij iedere nieuwe iPhone release komen de Apple-fanaten weer bijeen om het nieuwe toestel eens flink onder de loep te nemen. En terwijl de launch van dit jaar in oktober plaatsvond, in plaats van september, wist Apple weer controverse te creëren. Bij de iPhone 12 krijg je vanaf nu namelijk geen bijgeleverde oplader en oortjes meer. Tot irritatie van veel fans en klanten.

Waarom de van Apple ‘stomste move ooit’ misschien wel de slimste ooit is

Veel Apple-klanten waren not amused met dit nieuws. Het bedrijf zegt er zelf het volgende over: “As part of our efforts to reach our environmental goals, iPhone 12 and iPhone Mini do not include a power adapter or EarPods. Please use your current Apple power adapter and headphones, or purchase these accessories separately.”

apple
Foto: Bigstock

Reden: duurzaamheid

Er is één magisch woord waar iedereen vandaag de dag blij van wordt: duurzaamheid. Als een merk zichzelf niet duurzaam meer opstelt, dan is het snel voorbij.

Apple stelt dat het leveren van de nieuwe toestellen zonder de oplaadkabel en oortjes ervoor zorgt dat de CO-2 uitstoot van het bedrijf jaarlijks met twee miljoen ton vermindert. Dat staat gelijk aan 450.000 auto’s die jaarlijks op de weg rijden.

Ook zorgt deze verandering ervoor dat de verpakking van de iPhones kleiner worden waardoor het aantal doosjes op een pallet met 70 procent toeneemt. Het lijkt er daardoor dus op dat Apple meer telefoons naar meer klanten toe kan sturen waardoor de klanttevredenheid én de winst in een kortere tijd toeneemt. Klinkt allemaal best logisch, toch?

apple
Foto: Apple

Nieuwe technologie

Apple gooit, zoals gewoonlijk, hoge ogen met de nieuwe iPhone 12. Het nieuwe vlaggenschip van het Amerikaanse bedrijf is 11% dunner, 15% kleiner en 16% lichter geworden. Daarnaast is de telefoon razendsnel door 5G en A14 Bionic, de snelste chip in een smartphone. Dat is top, maar de nieuwe move van Apple draait eigenlijk om iets anders…

De actie is waarschijnlijk zo gepland dat ze de nieuwe MagSafe technologie verder kunnen promoten. Deze nieuwe technologie kwam samen met de iPhone 12 uit en zorgt voor snel en draadloos opladen. Het tech bedrijf hoopt dus waarschijnlijk dan de gebruikers nu makkelijker zullen overstappen naar de draadloze manier van opladen, nu ze er geen standaard oplaadkabel meer bij krijgen. Eerlijk is eerlijk: draadloos opladen is ook makkelijker dan mét kabel.

Niets nieuws

Toch is het geen nieuwe tactiek van het bedrijf om de fijne en handige essentials van een product er niet meer bij te leveren. Eerder deden zij dit namelijk ook al met de kabels en SD kaartlezers van de nieuwe MacBooks. Hierdoor moesten klanten extra accessoires voor hun laptop kopen om hem toch volledig te kunnen gebruiken.

Dus, wat denk jij: is de stomste move van Apple misschien toch slimmer dan je dacht óf is het een actie van geldwolven?

Check ook: Met deze 5 tips verleng je de levensduur van je smartphone

https://www.youtube.com/watch?v=65JrtwtTOdc

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…