Apple brengt nieuwe MacBook Air en iPad Pro uit

CREDITS: Unsplash | Willian Justen de Vasconcellos

Apple-liefhebbers opgelet: de wereldgigant heeft de nieuwe MacBook Air en iPad Pro onthult. De nieuwe pareltjes komen met nieuwe tools die je leven nog beter gaan maken. Als kers op de taart maakt Apple ook bekend een nieuw toetsenbord te hebben ontwikkeld voor de iPad. Wellicht een cadeautje voor jezelf?

Apple heeft nu speeltjes: iPad Pro en MacBook Air

De nieuwe iPad Pro is zo snel dat normale laptops hem niet meer bij kunnen houden. Het nieuwe paradepaardje is voorzien van een A12Z Bionic-chip. Zo’n naam moet er wel voor zorgen dat de iPad snel is.

Verder heeft Apple de focus gelegd op een nieuwe camera. Die is flink verbeterd: de iPad heeft een dubbele variant gekregen. Met een tien megapixel ultra wide camera en een twaalf megapixel wide camera doet de iPad niet meer onder voor je telefoon. Je kunt de nieuwe gadget gebruiken met je handen, een pencil, een toetsenbord en nu ook met een trackpad.

nieuwe iPad Pro, Apple brengt nieuwe MacBook Air en iPad Pro uit
Foto: Apple

Ook je iPad krijgt een Magic Keyboard

Apple heeft ook het Magic Keyboard ontwikkeld voor de nieuwe iPad Pro. Niet alleen voor het allernieuwste variant trouwens, ook voor de eerdere modellen. Het geeft de toetsen meer verlichting, je kan comfortabeler typen en het lijkt of je Ipad zweeft. Daarmee creëer je een soort iMac-effect. Ook hebben ze eindelijk een trackpad toegevoegd aan het toetsenbord waar veel mensen om zeurde. Je kan het toetsenbord easy opladen via een USB-C-poort.

Vanaf 25 maart kun je dit nieuwe iPad aanschaffen. De 11-inch kost €899,- en de 12,9-inch gaat je €1119,- kosten. Het toetsenbord is pas vanaf mei beschikbaar en gaat je nog eens €399,- kosten. Het kost je wat, maar dan heb je ook wat.

nieuwe iPad Pro, Apple brengt nieuwe MacBook Air en iPad Pro uit
Foto: Apple

Nieuwe MacBook Air

De laptop is gemaakt van 100% gerecycled aluminium waardoor het een van de groenste MacBooks aller tijden is. Voor deze MacBook Air geen vlindertoetsenbord meer, maar ook een Magic Keyboard. Het model heeft ook een quadcore processor en de grafische prestaties zijn drastisch verbeterd door de Iris Plus GPU die de laptop bevat. Er zitten verder drie microfoons in die van topkwaliteit zijn.

nieuwe iPad Pro, Apple brengt nieuwe MacBook Air en iPad Pro uit
Foto: Apple

Krachtig beestje

De nieuwe MacBook Air is krachtiger dan ooit. Hij is per direct verkrijgbaar inclusief 1,1-GHz quad-core Intel Corel i3-processor, een Intel Iris Plus grafische chip, 256GB, een Magic Keyboard, Touch ID-sensor en twee Thunderbolt 3-poorten.

Het standaard geheugen is daarbij verdubbeld naar 256 GB en de batterij van de laptop kan een hele dag meegaan. De nieuwe macbook kun je bestellen in de kleuren spacegrijs, goud en zilver en is te krijgen voor €1199,-. Dat is €50,- minder dan de vorige editie.

nieuwe iPad Pro, Apple brengt nieuwe MacBook Air en iPad Pro uit
Foto: Apple
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…