Hoe maak jij je huis nou echt ‘smart’?

CREDITS: Nest

Wanneer je niet thuis bent twijfel je vaak of je de verwarming wel omlaag hebt gedraaid of het gas hebt uitgedraaid. Een smart huis neemt deze zorgen met een korte blik op je smartphone of tablet weg. Je kunt tegenwoordig namelijk een groot aantal (huishoudelijke) apparaten verbinden met je smartphone, zodat ze met jou en met elkaar communiceren. Maar welke gadgets maken je huis nu echt ‘smart’? Wij hebben een handig lijstje voor je gemaakt. Want hé, zo zijn we.

HEOS by Denon

HEOS is een draadloos muzieksysteem dat je de controle geeft over al je muziek, overal in je huis. Alles wat je nodig hebt is één of meerdere HEOS speakers en de gratis HEOS by Denon app. HEOS geeft je toegang tot al je muziek. Bovendien kun je andere gebruikers toevoegen aan je playlist of kun je ruimtes personaliseren naar een gebruiker: zijn muziek in de keuken, haar muziek in de slaapkamer. Kan jij lekker van jouw plaatjes genieten in de woonkamer, terwijl jouw wederhelft haar lievelingsnummers meezingt in de badkamer. En met de ‘Go Pack’ kan je jouw HEOS 1 overal mee naartoe nemen. Ideaal tijdens bijvoorbeeld een BBQ in het park.

Nest 2.0

De Nest 2.0 is een slim systeem met een ‘lerende’ thermostaat, die het verwarmen van je woning aanpast aan je leefpatroon, een rook- en koolmonoxidemelder en de Nest Cam beveiligingscamera. Zo weet Nest wanneer je naar je werk vertrekt, welke dagen je vrij bent en hoe laat je ‘s avonds naar bed gaat. Daarop past de thermostaat zich aan. De rookmelder houdt rook en koolstofmonoxide in de gaten en kan bijvoorbeeld de bron van koolstofmonoxide of rook benoemen en de bron zelfs uitschakelen.

De Nest cam, komt in twee uitvoeringen, in en-outdoor en geeft een live feed naar je smart-phone of tablet. Inbrekers hebben er nog nooit zo mooi opgestaan! Ook is het mogelijk om andere apparaten aan het slimme systeem toe te voegen. Kijk alleen maar of je het Works with Nest-logo ziet. Een heleboel merken die je al in huis hebt, werken samen met Nest. Bijvoorbeeld je Philips Hue-verlichting, waar we het verderop in het artikel over gaan hebben. En het mooie is, er komen elke dag nieuwe bij!

Apple Airport Extreme

Airport is Apple’s term voor WiFi en de Airport Extreme-basisstation is het ideale draadloze toegangspunt voor thuis. De AirPort Extreme maakt gebruik van de innovatieve 802.11ac WiFi-technologie en een krachtig beamforming-antennesysteem voor een krachtig en helder signaal. Omdat hij gelijktijdig actief is op de 2,4-GHz en de 5-GHz frequentie, maakt het basisstation automatisch verbinding met uw apparaat via de best beschikbare frequentie voor de beste prestaties. Dit basisstation is dus het kloppende hart van je ‘slimme’ huis.

Philips Hue

Philips Hue laat je al je lampen bedienen, van je slaapkamer tot je tuin. Je kunt je lampen volledig automatiseren om het te laten lijken of je thuis bent. Dankzij geofencing kunnen je lampen je zelfs thuis verwelkomen of automatisch uitgeschakeld worden als je van huis vertrekt. Philips Hue maakt het je makkelijk. Via de gebruiksvriendelijke app kies je heel makkelijk voor een automatische stand, waarbij de verlichting vanzelf aan- en uitgaat. Je stelt de lampen in op een vooraf ingestelde tijd, zodat het licht aan is wanneer je thuiskomt. Of je activeert bijvoorbeeld het licht in verschillende kamers op verschillende tijdstippen. Daarnaast kun je de lampen geleidelijk uit laten gaan, zodat je je niet af hoeft te vragen of je de verlichting wel uitgedaan hebt wanneer je al in bed ligt. Dus geen nachtelijke wandelingen meer om te kijken of het licht in de woonkamer nog aan is.

Devolo Home Control

Ook als je nog geen smart home hebt, kun je met Devolo Home Control aan de slag. Door middel van slimme stopcontacten en sensoren kun je je bestaande apparaten een stuk slimmer maken. Wat dacht je van een vers kopje koffie op het moment dat je uit je bed komt? Of schakel de verlichting aan wanneer je de kamer binnenkomt.

Je kunt de slimme stopcontacten ook gebruiken voor alarmering. Krijg een melding op je telefoon als de wasmachine geen stroom meer verbruikt (lees: de was is klaar) bijvoorbeeld. De bewegingssensoren en deurcontacten kunnen je berichten wanneer er onverwachte bewegingen in je huis worden gesignaleerd. Zoals je van een smartsysteem kunt verwachten, ziet hij het verschil tussen mensen en dieren waardoor je huisdier vrolijk kan blijven rondhuppelen.

Siemens Home Connect

De nieuwste ontwikkelingen van Siemens zijn de keukenapparaten die bediend kunnen worden met een speciale Home Connect App. Om verbonden te zijn met je Siemens keukenapparaten moet er een gebruikersaccount aangemaakt worden om vervolgens de apparaten aan de app te koppelen. Doordat je keukenapparaten met een app bediend kunnen worden, geeft het je meer vrijheid en flexibiliteit in het huishouden. Mijn favoriete feature van Siemens Home Connect moet toch wel de camera in the fridge zijn. Mocht je in de supermarkt staan en je twijfelt of je genoeg bier in de koelkast hebt staan? No problemo, met de app kun je gemakkelijk kijken wat er nog in de koelkast staat. Briljant!

Spin Remote

Een stijlvolle RVS knop waarmee je alles kan bedienen in een handomdraai? Je draait hem naar rechts en het volume van die ene romantische song gaat omhoog. Je wijst hem naar je lampen en dimt het licht voor een aangename sfeer en met een druk op de onderkant zet je de TV uit: klaar voor een gezellige avond met de meid! Het kan met de Spin Remote! Met deze intuïtieve afstandsbediening bedien je makkelijk al jouw apparatuur.

Total
0
Share