Apple presenteert nieuwe iPad Pro

CREDITS: Apple

Gisteren is de nieuwe iPad Pro onthult door Apple. Ze hebben hiervoor goed naar de succesvolle iPhone X gekeken. De iPad Pro 2018 zal dan ook geen homebutton met Touch ID meer hebben en heeft de overstap gemaakt naar Face ID. Wat je absoluut niet wilt is een inkoping, of ‘notch’, in je scherm als je een iPad Pro koopt. Apple heeft deze dan ook achterwegen gelaten, in tegenstelling tot bij de nieuwe iPhone XS.

 

iPad Pro 2018

Nog een hele chille nieuwe feature is dat ze eindelijk hebben gezwicht qua aansluiting. Net als de nieuwe MacBooks heeft de iPad Pro een USB-C poort in plaats van de Lightning-poort die bizar genoeg de nieuwe iPhones nog wel allemaal hebben. Aan de andere kant hebben ze wel besloten om de mini-jack poort weg te laten. Niet heel gek, wat ons betreft, want wie gebruikt er nou nog bekabelde headphones?

De nieuwe Apple Pencil is draadloos te koppelen aan de iPad Pro en is magnetisch op de zijkant vast te klikken, waardoor hij ook direct oplaad. Door op de zijkant van de Pencil te klikken kun je kiezen tussen verschillende functies van de pen.

Daarnaast heeft Apple ook een toetsenbord ontwikkeld, die je in staat stelt om je iPad Pro ook als ‘laptop’ te gebruiken.

De iPad Pro 11″ en 12,9″ zijn vanaf dit moment te bestellen in de Apple Store. Ze zijn verkrijgbaar in 64GB, 256GB, 512GB en 1TB. Het goedkoopste model heb je voor €899 in huis en wil je écht uitpakken dan mag je €1949 neerleggen.

https://youtu.be/LjaKHqDbzSA

Total
10
Share