Apple onthult drie nieuwe iPhones en Apple Watch

Apple heeft zojuist drie nieuwe iPhones en een compleet vernieuwde Apple Watch gepresenteerd tijdens de Apple Keynote. CEO Tim Cook en zijn buddy’s lieten tijdens hun jaarlijkse show-momentje zien wat de plannen zijn voor Apple het komende jaar. Heel wat mooie producten als je het ons vraagt!

Apple Event 2018

iPhone Xs

We beginnen met de Xs (Ten S). Hij heeft een prachtig 5,8 inch super retina scherm met een vrijwel naadloze afwerking. Wel zien we nog steeds een inkeping, maar deze is ergens goed voor. Erachter zitten sensoren en een TrueDepth camera systeem die onder andere verantwoordelijk zijn voor het vernieuwde Face ID, die volgens Apple naadloos moet werken en extreem veilig is. Hierdoor hebben ze de home-button met Touch ID weggelaten.

De TrueDepth camera’s zijn natuurlijk ook lekker om mee te fotograferen en filmen. Op de voorkant zit een 12 megapixel camera met Portrait Mode en de mogelijkheid om op 60 fps te filmen in Full HD. Aan de achterkant zitten twee 12 megapixel camera’s, één telelens en één wide angle lens, en een wel heel bijzondere functie: Depth Control. Dit geeft je de mogelijkheid om (al dan niet fake) de diafragma aan te passen, nádat je de foto hebt gemaakt. Daarnaast kan je er mee filmen op 4k kwaliteit, is er een breder dynamisch bereik en registreert hij stereo geluid met de vier microfoons die aanwezig zijn in de nieuwe iPhone Xs. Nieuw voor Apple, maar bijvoorbeeld al lang mogelijk met de Samsung Galaxy S9.

De Xs krijgt een nieuwe super krachtige A12 Bionic chip, met Machine Learning. Dat is 3gb aan werkgeheugen. Deze maakt de telefoon retesnel, totdat je over 5 jaar de nieuwste iOS installeert. Ook is Apple voor het eerst gezwicht voor een Dual Sim mogelijkheid.

De batterij gaat zo’n 30 minuten langer mee dan die van de iPhone 8 Plus en het geheugen is uit te breiden tot 512 gb. De iPhone Xs zal vanaf 21 september verscheept gaan worden, om te beginnen in de V.S. en langzamerhand ook de rest van de wereld. De smartphone zal beschikbaar zijn in Silver, Space Grey en Gold, te beginnen voor $999,-.

iPhone Xs Max

Groter, groter, grootst. Het scherm dan, want de smartphone zelf is even groot als de iPhone 8 Plus, maar heeft een veel groter scherm. Een 6, 5 inch super retina OLED display, met 2688×1242 px, om precies te zijn. Daarnaast bezit de iPhone Xs Max de grootste batterij ooit in een iPhone en gaat 90 minuten langer mee dan een iPhone 8 Plus.

Verder is, op de prijs na, eigenlijk alles hetzelfde als bij de iPhone Xs. Hij zal verkrijgbaar zijn vanaf $1099,-.

iPhone Xr

Compleet nieuw in de Apple-familie is de iPhone Xr, een goedkopere telefoon maar met veel van dezelfde specificaties als de bovenstaande modellen. Ook een A12 Bionic chip, Face ID, geen homebutton, dezelfde 12mp wide angel cam (geen tweede camera op de achterkant), Portrait Mode met Depth Control, TrueDepth camera systeem op de voorkant, etcetera, etcetera.

Waarom is hij dan cheaper? Hij is kleiner dan de iPhone 8, maar heeft een groter scherm: een 6,1 inch edge to edge LCD-scherm, genaamd Liquid Retina. Het grootste en meest geavanceerde LCD-scherm ooit, volgens Apple. Maar geen OLED dus. En maar 1792×828 pixeltjes.

Ook de batterij van de iPhone Xr is flink geupgrade met 90 minuten langer leven dan de iPhone 8 Plus!

Het model lijkt op de Xs en Xs Max, maar is dus kleiner en in veel meer kleuren verkrijgbaar, zoals Blue, Coral, Yellow en Red.

Vanafprijs: $749. Leveringen beginnen midden oktober.

Alle telefoons vanaf de iPhone 7 kunnen vanaf 17 september updaten naar iOS 12.

Apple Watch Series 4

Apple heeft ook een compleet nieuwe Apple Watch gepresenteerd, met flinke update in het ontwerp. Denk aan een scherm dat 35% groter is dan z’n voorganger en een compleet nieuwe draaiknop. Ook heeft de hardware een upgrade gehad, de nieuwe S4 chip is namelijk twee keer sneller dan de vorige en gaat hij 18 uur mee.

De Apple Watch Series 4 weet wanneer je gevallen bent en als je minuten lang blijft liggen worden de hulpdiensten ingeschakeld. Daarnaast kan hij de elektrische activiteit van je hart meten.

De smartwatch is vanaf vrijdag de 14 al te pre-orderen en ligt een week later in de winkel. Althans, in de V.S.. Zodra we weten hoe dit in Nederland zit, passen we dit aan. De prijzen? $399 en $499 voor de Apple Watch met 4G.

https://youtu.be/6EiI5_-7liQ

Total
1
Share