Bizarre liefdesstandbeelden bewegen door elkaar

In de moderne badplaats Batumi, Georgië, staat een bizar standbeeld genaamd ‘Ali and Nino’. Met zijn 8 meter hoogte, en gemaakt uit stalen ringen, siert dit ijzeren sculptuur sinds 2010 de kilometerslange boulevard. Nu is de grootte of het materiaal niet meteen bijzonder te noemen. Wat dit standbeeld speciaal maakt, is dat het standbeeld elke dag tot leven komt op een hele bijzondere manier.

Lovebirds

Er zijn veel liefdesverhalen in de geschiedenis van de mensheid. Ik noem een Romeo & Julia, John Lennon & Yoko Ono en het verhaal van die tindermatch die maar niet op je berichten reageert. Het verhaal van lovebirds ‘Ali and Nino’ kennen de meeste nog niet. De Georgische beeldhouwer Tamara Kvesitadze vertelt met dit bewegend standbeeld het verhaal van Ali, een moslim jongen en Nino, een Georgische prinses die door de invasie van Sovjet Rusland uit elkaar werden gedreven. Elke dag om 7 uur bewegen de twee enorme figuren langzaam naar elkaar toe, waarna ze na een korte omhelzing, in elkaar schuiven en vervolgens door elkaar heen bewegen. Deze dagelijkse beweging is volledig geautomatiseerd en duurt in totaal ongeveer 10 minuten, maar geeft het verhaal op unieke wijze weer.

Het schouwspel is zeker de moeite waard om te bekijken, mocht je toevallig in de buurt zijn. Georgië ligt namelijk niet niet om de hoek.

https://www.youtube.com/watch?v=jdBoLH0Rdms

Foto: Rich McClearESSENTIALS