Airbnb Finds: de vetste bestemmingen voor Oud en Nieuw

De jaarwisseling komt er weer aan. Misschien heb je in januari al besloten wat je dit jaar met oud en nieuw gaat doen, misschien staan de plannen nog open. Het blijkt echter dat een groot deel van de mensen besluit om met oud op Niew z’n koffers te pakken en het feestje ergens anders voor te zetten. Airbnb heeft onderzoek gedaan naar de populairste oud en nieuw bestemmingen. Daar kwam een top vijf uit. De vetste steden om oud en nieuw te vieren zouden namelijk Madrid, Londen, Willemstad, Brooklyn en Dublin zijn.

Mocht je nu geïnspireerd zijn om zelf een bezoekje aan een van deze steden te brengen, hebben wij het op ons genomen om een aantal hele vette accommodaties voor je op een rijtje te zetten. Get inspired! 

De vijf leukste Airbnb bestemmingen voor nieuwjaar

1. Willemstad

Laten we meteen met de nummer 1 populairste aftrappen: Willemstad in Curaçao. Curaçao is the place to be tijdens Oud & Nieuw. Hier kijk je vanaf de 28e van december elke avond een vuurwerkshow. Niet alleen staat Willemstad garant voor een iconische plek om je nieuwjaar te vieren, je hebt hier ook nog eens bijna altijd goed weer garantie.

In Willemstad vind je deze moderne, gloedje nieuwe villa. Vanuit deze villa heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de zee en bergen. Relax op het met tropische planten verfijnde terrasje, neem in duik in het grote privézwembad mét waterval en geniet van de mooie moderne inrichting van deze villa. In deze riante villa is plek voor 11 gasten, nieuwjaar vieren hoeft hier dus niet alleen! Voor €275 per nacht huur je ‘m.

Meer info

2. Madrid

Madrid is popping! Niet alleen is het een héle toffe locatie voor een stedentrip, met New Years Eve is deze stad er een die je zeker niet wilt missen. Voor een goede fiësta kun je hier altijd terecht, maar voor hét ultieme feest moet je de stad meemaken met nochevieja. Tapas, een levensvoorraad aan sangria, een prachtige omgeving, verhitte Spaanse dansjes en héle dikke clubs: in Madrid vind je het allemaal.

In het historische centrum van de stad vinden we dit klassieke appartementje. Gelegen in een prachtig oud gebouw worden oude elementen en nieuwe elementen in de woning met elkaar gecombineerd. Het resultaat is een gezellig, luxe appartement. Ook hier hoef je namelijk, ondanks de fenomenale centrale ligging van het appartement, niet in te leveren op gemakken. Het is een ruime accommodatie met als bonusje een jacuzzi in de badkamer. Er is hier plek voor 4 gasten en de accommodatie kost €115 per nacht.

Meer info

3. Dublin

Op drie staat de Ierse hoofdstad Dublin. De laatste momenten van het jaar vier je hier bij het Custom House, waar de Liffey Lights Midnight Moment georganiseerd wordt. Dit is een legendarisch lichtspektakel. Overigens is dit natuurlijk niet de enige reden waarom Dublin the place to be is. Want Guiness, de typische Ierse gezelligheid en gezellige, mooie straten tijdens je jaarwisseling is toch gewoon wat je wil?

Om een beetje in de Dublin-sferen te blijven hebben we deze gerestaureerde cottage. De cottage is na de restauratie lekker modern ingericht. Hij ligt overigens lekker verstopt, tussen de begroeiing van de planten vind je de glazen voordeur. Dankzij de grote raampartijen is er flink wat lichtinval. Ook deze accommodatie is van alle gemakken voorzien. Er is plek voor 5 personen en hij kost €135 per nacht.

Meer info

4. Brooklyn

Op de vierde plek hebben we het gezellige Amerikaanse Brooklyn. Niet alleen vind je hier eindeloos veel feestjes tijdens de jaarwisseling, ook deze stad is prachtig verlicht. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een wandelingetje maken over de bekende Brooklyn Bridge, hier heb je om 12 uur een ongeëvenaard uitzicht over de stad.

In Brooklyn vinden we dit kenmerkende Brooklynse appartement. Want laten we eerlijk zijn: meer Brooklyn kan deze accommodatie niet uitstralen. Ook dit appartement is overigens nét gerenoveerd, maar dit doet niet af aan gezellige en warme uitstraling. In dit appartement is plek voor zes gasten en je kunt hier al terecht voor €177 per nacht.

Meer info

5. Londen

Londen is niet alleen met kerst een magische plek, ook met oud & nieuw moet je hier zijn. Het is de vijfde populairste plek en niet zonder reden. De straten zijn hier enorm sfeervol en rondom de feestdagen prachtig verlicht. In Londen hebben we ook weer een toffe vuurwerkshow, héle toffe feestjes en ook hier kun je met oud en nieuw je hart ophalen.

In het mooie Londen vinden we deze sfeervolle maisonette. Deze grote woning is écht enorm vet ingericht, waarin verschillende elementen goed samenkomen. De houden vloer, de marmeren keuken, de bakstenen muren en de glazen tafel. De uitkomst is een industrieel maar toch enorm gezellig ogend geheel. We woning is erg ruim en er is ruimte voor vier gasten. Hier relax na  je avondje feesten in de stad lekker voor de open haard. De klapper op de vuurpijl? Het dakterras met panoramisch uitzicht over Londen. De woning kost €282 per nacht.

Meer info

 

Total
1
Share