Airbnb Finds: overwinteren in een Spaanse grot

Te koud? Dan hebben we de perfecte accommodatie gevonden waar jij tijdens de winter nog even kan genieten van zon, zee en siësta’s!

En dat doen we dan niet in een caravan of in een standaard-vakantiehuisje. Nee, dat doen we in deze unieke cave suite in Córdoba, het zonnige zuidelijke binnenland van Andalusië, Spanje. Tijd om te overwinteren.

Overwinteren in een Spaanse grot

In tegenstelling van wat je zou verwachten in een grot, is deze unieke cave suite in Córdoba een grote bron van licht. De combinatie met de ruwe stenen muren zorgt ervoor dat je je midden in de natuur waant. Het interieur is speciaal ontworpen voor de accommodatie en past zich, met verschillende vormen, kleuren en opstellingen, perfect aan aan de oorspronkelijke vorm van de grot. Dit zie je ook terug in de badkamer en keuken, waarin steen, marmer, staal, glas en aarde is gebruikt om zo een harmonieus geheel te creëren.

Overwinteren, <strong>Airbnb Finds:</strong> overwinteren in een Spaanse grot

Geniet ‘s avonds van een bijna ondergrondse stilte, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht op de heldere sterrenhemel. Met het hele jaar door een temperatuur van rond de 20 graden ben je hier hoe dan ook verzekerd van comfortabel overwinteren.

Stierenvechten en Romeinen

In Córdoba vind je invloeden van verschillende culturen en tijden. Volgens archeologen hebben de Romeinen hun stempel op deze accommodatie achtergelaten en maakte de grot in de Romeinse tijd deel uit van een steengroevecomplex. Hier werden mineralen gemijnd. Andere onderzoekers dateren de steengroeven uit de Arabische periode. Hierbij werd er steen opgebracht voor de bouw van de stad Medinat al-Zahra en het kaliefhuis van Ar-Rumaniya rond 1100.

Later, in de 19e en 20e eeuw, werd de boerderij waarbij deze unieke cave suite te vinden is gebruikt om stieren te houden waar vervolgens mee werd gevochten. Hoewel stierenvechten vandaag de dag in het grootste gedeelte van Spanje illegaal zijn, wordt er in Andalusië nog graag naar gekeken. Ook in Córdoba worden er jaarlijks festivals georganiseerd om deze traditie te eren.

Overwinteren, <strong>Airbnb Finds:</strong> overwinteren in een Spaanse grot

De cave experience

Met z’n vieren genieten van deze unieke cave suite in Córdoba kost je in totaal €212,- per nacht. Per persoon betaal je dan maar €53,- per persoon per nacht. Een prima prijs voor een heerlijke escape waar je eindeloos geniet van de fijne temperaturen; zo kom je deze koude maanden wel door. Laat de winter maar komen, want ik ga overwinteren!

Meer info

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…