Airbnb Finds: Portugese windmolen omgetoverd tot brute woning

Heb je soms ook last van een overvolle agenda en hoge werkdruk? Of ben je misschien gewoon gestrest en toe aan een break? Hoe lekker is het dan om er voor een weekje tussenuit te knijpen? Als dit je als muziek in de oren klinkt, is dit de perfecte plek voor jou.

Op dit zonnige eiland dichtbij Portugal vind je deze te gekke Airbnb. In deze windmolen zal je van niets of niemand last van hebben.

Slaap in je eigen windmolen in de Azoren

Als je op zoek bent naar rust en privacy ben je hier aan het goede adres. Dit Portugese eiland is onderdeel van de Azoren en ligt zo’n 1.500 kilometer van de kust van Portugal. Via een overstap in Lissabon bereik je het eiland genaamd São Miguel. Dit is wel het perfecte scenario om eerst een paar dagen op het vasteland van Portugal te spenderen en daarna door te gaan naar het eiland.

Zo kun je nog héél even genieten van de hustle and bustle van een Europese hoofdstad als Lissabon voordat je naar de rust en stilte van de Azoren gaat. Het is in totaal nog ongeveer 2,5 uur vliegen naar het vliegveld van Ponta Delgada. Als je dan uiteindelijk aankomt bij de accommodatie zul je je ogen uitkijken in de 19e-eeuwse molen die voor een paar dagen jouw verblijf zal zijn.

windmolen, <strong>Airbnb Finds:</strong> Portugese windmolen omgetoverd tot brute woning

Rondje om de molen

De molen biedt een 360 graden uitzicht over de zee en de omgeving en heeft alles in huis voor een chill verblijf. Het heeft, onder andere, een led-tv, gratis wifi en een airco – de wieken van de molen werken helaas niet als ventilator. De accommodatie heeft een retro vibe en veel van de originele molen is nog intact gebleven. Zo zie je in de woonkamer onder andere nog de originele bakstenen muren en zijn er rondom veel ramen die je een perfect plaatje geven van de omgeving. Het interieur is simpel, maar zeer geschikt om een paar gezellige dagen te beleven. Niet alleen de binnenkant van het verblijf is indrukwekkend, maar ook de buitenkant heeft veel te bieden. De tuin die om de molen ligt zou net zo goed een plek kunnen zijn voor een fotoshoot, want het ziet er unreal uit. Al het groen wat rond het verblijf groeit is in perfecte staat en wordt goed onderhouden door de hosts. Vanuit de molen loop je vervolgens zo naar het strand.

Feesten in Ponta Delgada

Een week lang niets doen en relaxen is zeker niet verkeerd, maar wie af en toe ook op pad wilt gaan, doet goed aan het verkennen van het eiland. In 1,5 uur rijd je van het oosten naar het westen, dus prima te doen. Ponta Delgada, de stad waar je ook aankomt op het vliegveld, is een leuke plek om je tijd door te brengen. Neem een drankje bij een café naast de haven of ga een avondje uit in een van de clubs. Lekker eten kan op elke hoek van de straat, je vindt hier een ruim aanbod aan Portugese eettentjes.

Rib uit je lijf?

Je denk vast dat zo’n exclusieve en speciale accommodatie hartstikke duur is, maar gelukkig valt dit reuze mee. In totaal kost een verblijf in deze windmolen ongeveer €100,- per nacht per persoon. Het is wel belangrijk dat je deze vakantie vroeg van tevoren boekt, want op dit moment is de populaire molen al tot september helemaal volgeboekt. Misschien een leuk uitje in de herfstvakantie of een goede getaway voor tijdens de feestdagen. Hoe dan ook belooft het een memorabele reis te worden!

Meer info

 

27

LEES OOK