Geniaal: Barqo is de Airbnb voor boten!

CREDITS: Eric Ward

Wat doe je als je huis langere tijd leeg staat? Juist, Airbnb. Maar wat staat er nou vaker leeg dan je huis? Je boot natuurlijk! Wat voor boot je ook hebt, de meeste mensen gaan er niet wekelijks mee op pad. Hij ligt dus maar in de haven (of stalling) geld te kosten. Barqo zag een kans en maakte hier een moment van dat je boot je geld kan opleveren!

Barqo

Als kapitein wil je niets liever dan zo veel mogelijk varen, maar er zijn nou eenmaal veel kapiteins die geen boot bezitten. Daarnaast zijn er ook weer veel booteigenaren die soms vergeten dat ze er een hebben. Barqo brengt deze partijen bij elkaar, waardoor er lekker veel gevaren en minder geld verspild wordt.

Foto: Nathan Lindahl

Je kan ook een boot huren om de grachten te trotseren of juist het helderblauwe water van Ibiza, word je een stuk gemakkelijker gemaakt. Met een groepje genieten op het water van de brandende zon en een flinke krat koud bier? Leen gewoon iemand z’n boot, net zo makkelijk.

Het principe werkt vrijwel hetzelfde als Airbnb. Je zoekt een sloep, motorboot of zeiljacht waar jij vrolijk van wordt en al jouw vrienden op passen, en dan bestel je ‘m. Barqo koppelt jullie aan elkaar en de rest gaat vanzelf. Via een unieke Bootdeelverzekering ga je ook nog eens zonder zorgen op pad. Dit moet je overigens wel even apart regelen en is niet standaard.

De betaling gaat via Barqo en contact met de eigenaar gaat heel simpel via de website. Of je nou in Kroatiƫ of Loosdrecht zit.

Ideaal toch?

Total
1
Share