Airbnb het nieuwe Tinder?

Tinder heeft zijn beste tijd wel gehad, daarnaast lopen hordes mannen bij de fysio met een Tinderduim, die gek genoeg alleen maar pijn doet bij het naar rechts swipen. Maar er is een oplossing: Airbnb. Steeds meer mensen gebruiken de websites voor regelen van casual sex. Geen liefde, gewoon sex. Airbnb is er hier zelf alleen wat minder enthousiast over.

Samen slapen?

De 25-jarige Airbnb gastheer Stuart vertelde dat hij in juli vorig jaar een 36-jarige Braziliaanse vrouw te gast had. ”Ik vroeg of ze naar mijn slaapkamer wilde komen” Ze stemde in en we hadden geweldige sex. “s Nachts ging ze gewoon weer terug naar haar eigen kamer, niemand had iets door. De rest van de week gingen we vrolijk door, ze heeft de hele week bij me in bed geslapen,” aldus Stuart.

Het houdt niet op bij Stuart, er zijn inmiddels veel meer gevallen bekend van verhuurders die sex hebben gehad met hun gasten. Er is zelfs een speciaal topic op Reddit over geopend, onder de tag Airbnbsex. Het gaat vooral om het avontuur, en niet om het drukken van de kosten. Het heeft naar eigen zeggen helemaal niets met prostitutie te maken. De gasten betalen namelijk gewoon netjes voor hun kamer. Ze krijgen alleen een extra service, mocht het klikken.

Als het maar gezellig blijft

De meeste meer dan gezellige ontmoetingen blijken positief te zijn geweest. Toch gaan er ook verhalen de rondte van mensen die een minder positieve ervaring hadden met hun verhuurder. Er zijn dan ook een aantal incidenten bekend omtrent het platform. Zo ook het verhaal van Susy Anese. De Italiaanse, die destijds in London woonde, moest wegrennen bij haar verhuurder en aangifte tegen hem doen. ”Vanaf het begin af aan deed hij al raar.” Hij vroeg Susy om op de bank te slapen, omdat alle kamers al verhuurd zouden zijn. Toen ze ’s nachts wilde slapen kwam hij ineens bij haar liggen. Ze was bang om er wat van te zeggen. ‘‘Gelukkig ging hij alsnog weg, omdat hij merkte dat ik er niet van gediend was. Het raarste was nog toen ik wakker werd en hij me aan zat te staren.” Daarna probeerde hij haar te knuffelen en te zoenen: ”Hij bleef maar zeggen dat ik moest blijven. Toen hij weg was heb ik meteen mijn spullen gepakt en ben ik gegaan.” Susy nam contact op met Airbnb en kreeg de onderstaande reactie

Ruim 50 miljoen mensen in 190 verschillende landen maakten al gebruik van Airbnb. Het bedrijf werd vorig jaar getaxeerd op zo’n 20,3 miljard dollar.ESSENTIALS