De duurste sneakers van 2018 tot nu toe

Dat sneakers soms duur kunnen zijn weten we. Maar dat sneakers wel eens het tiendubbele waard worden, weten de meeste waarschijnlijk niet. Sneakers worden namelijk nu eenmaal duurder als ze in beperkte oplagen verschijnen. Want hoe exclusiever het product, hoe hoger de prijs. En dan is het nog maar de vraag wat een gek er voor geeft.

Met de hypes die zich tegenwoordig afspelen omtrent kleding en sneakers die bijvoorbeeld ontworpen zijn door rappers, lopen de prijzen écht de spuitgaten uit. Jongeren, uitzonderingen daargelaten, worden extreem beïnvloed door de kracht van social media. En daar gebruiken merken dan weer op slimme wijze gebruik van.

Om jou even te laten realiseren wat de bedragen zijn die voor een (tweedehands) paar schoenen wordt betaald, vind je hier onder de duurste sneakers tot nu toe in 2018. En geloof ons: er worden belachelijke bedragen betaald voor een paartje. Vooral in de V.S. gaan de sneakers voor bizarre bedragen de deur uit. Voor het gemak hebben we de bedragen omgerekend in euro’s.

Duurste sneakers van 2018 tot nu toe

9. MoMa x Virgil Abloh x Nike Air Force 1 ’07 – €985

De Nike Air Force op zich is een prima sneaker waarmee je niet snel extreem zal opvallen. Waarschijnlijk met dit paar ook niet, tenminste als je het verhaal niet kent. Deze sneakers zijn exclusief gelanceerd in de MoMa design store in New York, in samenwerking met het gelijknamige Museum of Modern Art van New York. De sneakers gingen bij de lancering voor ongeveer €170 de deur uit, maar nu zijn ze zo’n €985 waard.

8. Balenciaga Triple S Blue Orange – €1004

De sneakers van Balenciaga staan sowieso al bekend als een dure variant, maar de Triple S Blue Orange steekt erboven uit. Met een prijs van €1004 voor een paar sneakers zullen er niet veel mensen op de wereld rondlopen met deze sneakers.

Foto: Baleciagashoes UK

7. adidas FUTURECRAFT 4D – €1042

Deze sneakers van adidas zijn door data gedreven, uit licht vervaardigd en bevat een zool die door licht en zuurstof is gemaakt. De schoenen bestaan uit één stuk en gaan volledig naar jouw voeten staan. Dit is future, maar dat is nog alles behalve goedkoop. Er wordt voor een tweedehands paartje makkelijk meer dan €1000 neergeteld.

Foto: adidas

6. Nike Kyrie 3 Ray Gun – €1066

Deze sneakers zijn zo ontzettend populair omdat de basketballer Kyrie Irving ze droeg tijdens een wedstrijd. Foot Locker en Nike lanceerde deze sneakers samen in Boston. Al waren die toen nog lang niet zo duur als nu. We weten niet hoe de rij was voor de winkel, maar kunnen wel een inschatting maken…

Foto: sneakernews

5. Hender Scheme x adidas – €1081

Deze sneakers zijn het resultaat van de eerste samenwerking tussen het Japanse merk Hander Scheme en adidas. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van de klassieke drie strepen van adidas. De kleuren die zijn gebruikt zijn van oorsprong de kleuren van de populaire NMD_R1. Alleen deze uitvoering bestaat volledig uit leer.

Foto: Uncrate

4. Nike Air Jordan 3 ‘Seoul’ – €1105

Deze versie van de Nike Air Jordan is zeer gelimteerd en beschikt over de kleuren van Zuid-Korea. Ook aan de binnenkant van de tong staat in het Koreaans een tekst en aan de buitenkant van de tong de nationale vlag. De sneakers herdenken de destijds 30-jarige verjaardag van de stad met zomer basketbalwedstrijden en het moment dat Michael Jordan de 1988 Slam Dunk Contest won.

Foto: Nike News

3. Balenciaga Triple S (MR Porter Exclusive) – €1220

Balenciaga heeft voor deze unieke sneakers de handen in een geslagen met MR Porter en Net-a-Porter. Dit was de eerste keer voor Balenciaga dat het ging samenwerken met een retailer. Deze sneakers zijn voor heren en dames. De roze uitvoering ligt nog wel iets onder de prijs van €1200, maar de versie hieronder kost nu zo’n €1200.

Foto: Net-a-Porter

2. Y-3 Runner 4D – €1487

Als een sneaker voor het allereerst vertoond wordt tijdens Paris Fashion Week dan weet je wel hoe laat het is. De sneakers zijn gemaakt in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Carbon. Het materiaal van de sneakers is futuristisch, net zoals bij Futurecraft 4D. De eerste paartjes werden nog verkocht voor zo’n €500, maar nu zijn ze in ieder geval al het driedubbele waard. En het lijkt alleen maar op te lopen.

Foto: screenshot Youtube

1. Virgil Abloh x Nike Air Jordan 1 x Off White – €1515

Deze sneakers zijn onderdeel van de collectie ‘The Ten’. Virgil Abloh heeft deze unieke Air Jordan 1 opnieuw geintroduceerd, maar dan met een nieuw design. De bedoeling van Abloh was om de materialen zo uit laten springen, zodat het lijkt dat je het zelf kan maken. Het oorspronkelijke design werd uitgebracht in de klassieke Chicago tinten, maar deze uitvoering is in het wit. De sneakers zijn omgerekend voor zo’n €1515 verkocht en zijn daarom de duurste sneakers van 2018 tot nu toe. Even benadrukken: tot nu toe, want het nog wel eens gekker worden.

Foto: Nike News

 

Total
1
Share