Zo kom je altijd fresh voor de dag met schone sneakers!

CREDITS: Lefteris kallergis

Een van de aller grootste ergernissen is misschien wel het feit dat je nieuwe sneakers smerig zijn geworden. Maar wat ga je er aan doen? Nat doekje er overheen? Dat werkt nooit helemaal goed en je blijft het altijd zien. Nog veel erger is het schoonmaken met een doekje dat van te voren al smerig was, maak je het alleen maar erger. Sneakers schoonmaken is makkelijker dan je denkt, wij hebben wat bruikbare tips voor je geselecteerd.

Sneakers schoonmaken doe je zo!

De veters

Als je denkt dat je de veters wel kan laten zitten heb je het goed mis. De veters zijn net zo belangrijk als de rest van je schoen! Je kan je veters gewoon lekker in de wasmachine stoppen met de rest van je witte kleding. Dat werkt het beste en je veters zijn in no time weer helemaal schoon! Heb je gekleurde veters? Gooi ze dan bij de bonte was. Mannen, mocht je nou onverhoopt niet weten wat de bonte was is, stuur je vrouw of vriendin even een berichtje. Ze is vast onder de indruk dat je de was aan het doen bent! En dat terwijl je eigenlijk gewoon je kicks aan het schoonmaken bent.

Sneakers schoonmaken, Zo kom je altijd fresh voor de dag met schone sneakers!
Credits: Nike

De binnenzool

Niet het meest geliefde stukje schoen denken wij. Maar als het goed schoon is en zonder geurtjes ziet het er toch allemaal net even wat frisser uit. Soms is even laten luchten de remedie, heb je lekker lopen rennen is de lucht er niet uit? Stop ze dan in een afgedekt bakje met baking soda!

De ‘outsole’ en zool

De outsole is eigelijk gewoon een verzamelnaam voor de zijkant van de schoen, de upper etcetera. Deze kan je het beste schoonmaken met een milde variant van afwaszeep en water. Gebruik hiervoor geen borstel met harde haren, maar probeer het eerst met de zachte kant van een sponsje. Lukt dit niet kan je het met iets stuggers proberen. Als je de schoen schoonmaakt met een harde afwasborstel kan je de schoen laten scheuren. Dat willen we natuurlijk niet!

De zool kan je het beste schoonmaken met een afwas- of tandenborstel. Gebruik hierbij ook weer een milde variant van afwasmiddel, zodat je de schoen niet te hard aanpakt met chemicaliën. Zo zorg je er voor dat de kleur en stevigheid van de zool intact blijven.

Suède

Nooit nat maken! Als je suède nat maakt verpest je eigenlijk meteen de hele schoen. Als je suède wil schoonmaken kan je het beste een suède gum gebruiken. Klinkt gek, maar een gummetje werkt echt het beste. De mannen van Crep Protect hebben hier de beste middelen voor in onze ogen. Zal er toch gepoetst moeten worden? Dan kan je je suède schoenen voorzichtig insoppen met de spullen van Piggy Proof.

Sneakers schoonmaken, Zo kom je altijd fresh voor de dag met schone sneakers!
Foto: Jayson Hinrichsen
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…