Limited-edition collectie: Adidas x Game of Thrones 

CREDITS: Adidas

Een tijd terug maakten wij al bekend dat seizoen 8 van Game of Thrones 14 april in première zal gaan. Over minder dan een maand kan je dus genieten van één van de meest populairste series ter wereld. Dit laatste seizoen zal bestaan uit zes afleveringen die ieder een lengte heeft van een gemiddelde film. Adidas heeft de iconische huizen en personages in Game of Thrones in sneaker-vorm ontworpen. Op die manier zijn er zes limited edition Ultraboosts ontstaan die ieder unieke kenmerken, kleuren en details bevatten.

Limited edition collectie: Adidas x Game of Thrones

De zes paren Ultraboosts zijn geïnspireerd op House Lannister, House Stark, House Targary, Night’s Watch, White Walkers en Daenerys. Iedere schoen heeft een aantal verwijzingen naar de verschillende delen van Westeros. Zo staat op de upper het zegel van het huis en op de tag van de hak staan kenmerkende woorden. In combinatie met het kleurenpatroon van de schoenen is het een geslaagde collectie waarbij je duidelijke verwijzingen ziet.

Zo verwijst ‘The Night’s Watch’ Adidas Ultraboost naar de bewakers van de zeven koninkrijken. Hier patrouilleren de bewakers over the wall. Die muur is volledig uit ijs gemaakt en de leden van de Night’s Watch dragen dan ook warme, zwarte jassen tegen de kou. De schoen bestaat uit een combinatie van zwarte en witte kleuren die refereren naar de kleding en het ijs.

Ook de limited edition van de Targaryens is een geslaagd ontwerp. Het is de voormalige heersende familie, maar zij zijn de troon verloren na een bloedige opstand. Het logo van het huis is een rode driekoppige draak voor een zwarte achtergrond. ‘Vuur en bloed’ is de spreuk van de Targaryens en deze is dan ook te zien op de tag van de hak. De kleuren van het logo zijn volledig terug te vinden in de schoen.

De limited edition Adidas x Game of Thrones Ultraboost zijn vanaf 22 maart  2019 beschikbaar. Deze zullen exclusief verkrijgbaar zijn bij adidas.com, via de Adidas app en bij de geselecteerde retailers. Je kan een paar bemachtigen voor €160.