Deze Nederlandse sneakerressellers voorzien jou van de nodige ‘heat’

CREDITS: Igorjilesen

Een paar dagen geleden hebben we een artikel geschreven over de 9 beste resellers die je sowieso moet kennen als je een sneakerhead bent. Omdat we daarna de vraag kregen of we ook wat konden schrijven over Nederlandse resellers gingen we wederom met sneakers aan de gang!

Omstreden beroep

Dat je als sneaker reseller een beetje omstreden wordt neergezet hoeven we je denk ik niet uit te leggen. Dat is hetzelfde als zo veel mogelijk kaartjes opkopen voor een festival, maar big business! Daarnaast voorzien deze mensen jou van sneakers die je anders onmogelijk in je kast kan hebben liggen. Om de aller ziekste sneakers wat toegankelijker te maken voor de Nederlander hebben we deze keer Nederlandse resellers op een rijtje gezet.

Nederlandse sneaker resellers

Kars de Boer ‘a.k.a’ Kerimago

Deze Noord-Brabantse man heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Hij verdient een heel aardig zakcentje met het verkopen van de dikste sneakers. Onze virenden van VICE hebben deze man bezocht en hebben hier een heel dik filmpje over gemaakt. Beter kunnen wij het zelf niet, dus check het filmpje hieronder! Je kan hem ook volgen op Instagram onder de naam @kerimago of check zijn website www.kerimago.com.

Prime

Deze reseller is te vinden in een klein pandje in het centrum van Utrecht. De Prime is een winkel waar ze sneaker verkopen op basis van ‘consignment’. Dit betekent dat zij schoenen voor jou verkopen. Daarbij blijf je eigenaar van de schoen totdat hij verkocht is, maar staat de schoen wel in de winkel in Utrecht. Naast hele dikke sneakers verkopen ze hier ook onder andere petten en graffiti! Zeker de moeite om een keer te checken.

Chaptr One

Ook deze vrouw heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. En dat allemaal in de vorm van een hele zieke winkel in Amsterdam. Chanica Kist, a.k.a. Shoenica is begonnen met het verzamelen van haar grootste passie, sneakers en heeft daarna een winkel geopend in het centrum van Amsterdam. Naast de aller dikste sneakers verkoopt ze hier ook kleding. Onder de naam Shoenica is ze te volgen op Instagram waar ze haar collectie showt.

sneaker resellers, Deze Nederlandse sneakerressellers voorzien jou van de nodige ‘heat’
Foto: Shravan Shetty

Reseller events die zeker de moeite waard zijn!

Hustlin Kickz

Hustlin Kickz is een hele toffe sneaker gathering. Het evenement is op de kaart gezet door een kleine groep sneakerfanaten. Sindsdien komen sneakerheads, collectors en sneaker resellers bij elkaar om een heel tof evenement neer te zetten. Onder andere workshops over het customizen van sneakers staan hier op het programma.

 

Sneakerness

Dit internationale event is een enorm platform voor alles wat gerelateerd kan worden met sneaker resellers. Een team van evenmanagers reist de wereld rond om hele dikke evenementen neer te zetten. Deze zomer strijken ze ook neer in Nederland, wat ons betreft de hoogste tijd om een keertje te gaan kijken! In juni is het evenement te bezoeken in Amsterdam, daarna zijn ze in september weer in het land. Tickets zijn beschikbaar op de website van Sneakerness.

 

Deadstock Sneaker Market

Dit event kan je over iets meer dan een maand bezoeken in het Klokgebouw in Eindhoven, een heel vet event om je sneakercollectie uit te breiden en fellow sneakerheads te ontmoeten!

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
14 oversized outfits van Ryo Takashima
Als economisch centrum van Japan zijn de straten rondom Marunouchi gevuld met overspannen finance-goeroe’s in strak gesneden pakken. En dat terwijl de rest van de stad precies…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…