Dit zijn de best betaalde atleten van 2019

CREDITS: Chiara Daneluzzi

Het is algemeen bekend dat professionele sporters een aardig zakcentje verdienen. Maar er wordt altijd een beetje geheimzinnig gedaan over hoeveel ze precies verdienen. Forbes ging op onderzoek uit en is met een lijst gekomen van de best betaalde atleten. We kunnen verklappen dat de twee grootste sterren binnen het voetbal een aardig salaris hebben.

Dit zijn de best betaalde atleten

#10 Kevin Durant

Laten we aftrappen met nummertje tien en de best betaalde atleet nog even geheim houden. Kevin Durant is een bekende naam in de NBA, dat is de National Basketball Association. 2018 was financieel gezien een goed jaar voor Durant, hij sleepte een slordige 65 miljoen dollar binnen. 30 miljoen daarvan is zijn salaris, de overige 35 miljoen zijn van sponsordeals.

best betaalde atleten, Dit zijn de best betaalde atleten van 2019

#9 Stephen Curry

Dat je in de NBA lekker kan verdienen is geen geheim, dat bewijst ook Stephen Curry maar weer eens. De speler van de Golden State Warriors harkte afgelopen jaar bijna 80 miljoen dollar binnen. Ook bij Curry was de helft van dit bedrag afkomstig uit sponsordeals.

#8 Lebron James

Uiteraard kan Lebron James niet ontbreken in deze lijst. James is misschien wel een van de meest bekende basketballers op deze aardkloot. Hij verdiende het afgelopen jaar 89 miljoen dollar. Niet slecht voor een seizoen basketbal.

#7 Aaron Rodgers

Van de NBA belanden we in de NFL. De Amerikanen zijn super trots op deze sport en kronen zichzelf al jaren wereldkampioen American Football. Dat kan ook niet anders, want ze spelen eigenlijk alleen in de Verenigde Staten deze sport op hoog niveau. Murica!

Rodgers verdiende net zo veel als Lebron James. Het verschil tussen deze twee zit hem in het salaris, 80 miljoen dollar aan salaris ontving Rodgers in 2019.

#6 Russel Wilson

De quarterback van de Seattle Seahawks heeft ook een lucratief seizoen gehad in de NFL. Hij was goed voor 80 miljoen dollar aan salaris en 9 miljoen dollar aan sponsordeals.

#5 Rodger Federer

Rodger Federer is al jaren lang een begrip in de tennis wereld. De Zwitser speelt al jaren lang op het hoogste niveau en doet dat niet onverdienstelijk. Hij heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij heeft het afgelopen jaar een slordige 93 miljoen dollar bij elkaar geslagen. Not bad, not bad at all. 

best betaalde atleten

#4 Canelo Alvarez

Alvarez vertegenwoordigd de boxers in deze lijst. Hij sleepte een slordige 94 miljoen binnen afgelopen jaar. Daar willen wij ook wel een paar tikken voor incasseren, maar niet van Alvarez. Het jaarsalaris van boxers is overigens enorm verschillend. Floyd Mayweather verdiende nog niet zo lang geleden meer dan 250 miljoen, en moet het dit jaar doen met 5 miljoen.

#3 Neymar

Neymar is eigenlijk hetzelfde als Gordon; niemand weet de achternaam van die gast. Neymar heeft bij Paris Saint Germain, de voetbalclub uit de Franse hoofdstad, een leuk bedrag bij elkaar geschopt. Hij mocht 75 miljoen aan salaris innen, en kreeg daarnaast 35 miljoen uit sponsordeals. Een goed jaar voor de Braziliaan!

#2 Christiano Ronaldo

Misschien wel een van de grootste metromannen van Europa en ontzettend rijk. Afgelopen seizoen heeft hij 109 miljoen mogen verdienen bij zijn nieuwe club Juventus. In Turijn ontving hij 65 miljoen aan salaris, het overige bedrag ontving hij uit sponsoringen met onder andere Nike.

#1 Lionel Messi

Lionel troeft zijn grootste rivaal op het voetbalveld af met een miljoen of 20. Messi verdiende in 2018 127 miljoen. Hij is daarmee de aanvoerder van deze lijst met best betaalde atleten. Daar kan je heel wat leuks voor kopen!

best betaalde atleten

LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…