Dit is wat jouw zonnebril over jou vertelt

We hebben het er al eerder over gehad hè: zonnebrillen en baarden zijn pérfect voor lelijke mensen. Ze halen alle opties weg om de symmetrie in je gezicht te ontdekken, waardoor het brein van de kijker er zelf een plaatje van maakt dat sowieso beter uitziet dan het origineel. Natuurlijk ben jij niet lelijk, maar ook semi-knappe mensen worden er beter van ;-). Maar dan is het nog wel zaak dat je en zonnebril zoekt die past bij de vorm van je hoofd, maar óók bij je persoonlijkheid. Vaak gaat dit vanzelf, maar hou wel even in gedachten wat de volgende types zonnebril over jou zeggen.

Dit zegt je zonnebril over jou

Clubmaster

Laten we beginnen met de volgens ons meest stijlvolle zonnebril van het moment. De hype rondom de Clubmaster is aardig voorbij en dus is hij over voor de echte rakkers met stijl.

Dus wat zegt dit over je?
“Ik ben een traditionele man en kan genieten van een goed glas wijn of whiskey en kijk nét iets te regelmatig naar Mad Men.”

Foto: Ted Baker

Wayfarer

Een echte klassieker die vrijwel iedereen goed staat. Zorg wel dat je de goede maat neemt, anders lijk je op een blinde.

Dus wat zegt dit over je?
“Je ziet m’n ogen misschien niet, maar ik kijk absoluut niet naar je borsten. Oké, toch wel. Ik ben een eerlijke guy en doe niet mee met de massa.”

Foto: Lexus

Round

De Ray-Ban Round was dé zonnebril van vorig jaar. En nog steeds is hij stijlvol, maar: iedereen draagt ‘m. Nou ja, de meeste een imitatie. Want is het is absoluut geen bril die je jaren gaat dragen. Tenzij..

Dus wat zegt dit over je?
“Ik ben vrij normaal.”

Aviator

Jarenlang niet weg te denken, maar nu het liefste wel. Tenzij je Tom Cruise heet en van plan bent een straaljager in te stappen.

Dus wat zegt dit over je?
“Later als ik groot ben wil ik een beroep met een uniform. Oh fuck, ik ben al groot…”

Snelle bril

Een snelle bril dragen als je niet aan het sporten bent is niet goed te praten. De hype is over.

Dus wat zegt dit over je?
“Ik ben niet goed te praten…”

Houten bril

Houten brillen, ze waren even leuk. Week 22 in 2013 of zo. Toen kwamen er ook betonnen, kartonnen en kranten brillen. Die waren nog korter leuk. Maar hey, wél uniek.

Dus wat zegt dit over je?
“Luister, ik ben een enorm guitige vent en als ik straks 60 ben draag ik fel gekleurde schoenen en een kekke bril waarvan ik het montuur nog niet eens snap. Maar hey, wél uniek!”

De nepper

Groot gelijk man. Je ogen branden er misschien uit, maar jij bent zo’n gast die z’n zonnebril overal laat liggen. Dan ga je toch geen duur ding aanschaffen?

Wat nou als ik je zeg dat zodra je een duur ding hebt, je ineens niet meer overal je zonnebril laat slingeren?

Dus wat zegt dit over je?
“Ik ga potverdomme naar een festival geen bril van €150,- dragen. Ik koop liever voor €140,- aan muntjes, wordt zó dronken dat ik daarna mijn bril (à €10,-) op de grond laat valen en er op ga staan dansen.”

Bridge

James Brown vroeg het nog: “Can I take it to the bridge?” Van mij mag je, jongen. Een bridge op je Aviator of Double Round is gewoon heel erg stijlvol.

Dus wat zegt dit over je?
“Ik ben lichtelijk eigenaardig, maar dat vind je stiekem best wel sexy.”

https://www.instagram.com/p/BjOx3Vmnv6j/?hl=nl&taken-by=rayban

 

Carrera

De meest spuuglelijke bril ooit gemaakt. Maar hey, dat is maar een mening. Eerlijk is eerlijk: hij staat goed bij super strakke ‘opscheertjes’ (al dan niet met bijzondere contouren of een logo) en dikke goude kettingen.

Dus wat zegt dit over je?
“De kans is heel groot dat ik me gedraag als een gangster. De kans is nóg groter dat ik absoluut geen gangster ben.

 

Typewriter

Man, man, man, de stijl druipt van de Persol Typewriter af. Een Clubmaster, maar dan unieker.

Dus wat zegt dit over je?
“Ik ben Tommie van de Wiel en ik denk dat ik andere mensen kan vertellen wat ze moeten vinden van een bril.”

Hexagon

Met of zonder brug met een hoekig brilletje, ben je momenteel het heertje. Het is eigenlijk een round model in de vorm van een hexagon. Draag je deze, dan is je outfit grotendeels al on point en helemaal on trend.

Dus wat zegt dit over je?
“Ik investeer in brilletjes die over twee jaar absoluut niet meer kunnen, dus of ik heb een gat in m’n hand of mijn portemonnee kan het aan.”

https://www.instagram.com/p/BhrGj7XnQNg/?hl=nl&taken-by=rayban

Total
33
Share