Brad Pitts Oakley MUZM Mars uit Fight Club is terug

Wij zijn zeker niet vies van een throwback op zijn tijd. Al helemaal niet wanneer Oakley de resurrection van het MUZM Mars ontwerp aankondigt.

MUZM Mars maakt eindelijk een comeback

De iconische zonnebril die nog door Brad Pitt tijdens Fight Club, check de scène hieronder, werd gedragen, maakt eindelijk zijn comeback.

Met invloeden van Michael Jordan

Deze shades zijn niet alleen bestand tegen de tand des tijds, maar hebben ook een speciaal plekje in het hart van sport- en modefanaten. In ’98 gelanceerd en gelinkt aan basketballegende Michael Jordan, is de Mars X-Metal Leather meer dan een zonnebril – het is een fashion statement en een dikke vette knipoog naar innovatie in brillendesign.

Gemaakt van Oakley’s X-Metal legering, springt het Mars model eruit met zijn onverwoestbaarheid en opvallende looks. Wat dit design echt iconisch maakte? De brutale integratie van leer in het metalen montuur. Een gewaagde move die de brillengame volledig op zijn kop zette. Deze materialenmix benadrukte Oakley’s commitment om de grenzen van design en functionaliteit te vervagen.

MUZM Mars, Brad Pitts <strong>Oakley MUZM Mars</strong> uit Fight Club is terug
Foto: Oakley

Comeback met flink wat upgrades

Na 25 jaar maakt het model niet de comeback als heruitgave, maar als ware heruitvinding. Oakley maakt voor het vernieuwde model namelijk gebruik van een metaal laser sinter proces voor het 3D-printen van het X-metal poeder. Verder komt de verbeterde bril met luxe leren accenten, die naadloos geïntegreerd zijn in het metalen frame. Last but not least gooit Oakleys ook hun Prizm 24K lenzen in de nieuwe MUZM Mars, zodat er sprake is van next-level optische helderheid. Een soort echo van het origineel dus, met een paar kleine verbeteringen hier en daar.

Details van de vernieuwde MUZM Mars van Oakley

Deze limited edition dropt op 14 november en is een must-have voor verzamelaars. Hij wordt verkocht bij Oakley hotspots, via oakley.com en bij geselecteerde retailers. Met een prijskaartje van 2,300 Amerikaanse dollars, is de nieuwe Oakley MUZM Mars niet alleen een accessoire; het is een statement piece dat de brug vormt tussen het verleden en het heden.

LEES OOK
Deze classic zonnebrillen moet je kennen
Een tijdloze zonnebril zorgt ervoor dat je in één handomdraai er stijlvol bijloopt. Alleen er is een probleem gaande. Er worden namelijk vaak goedkope zonnebrillen aangeboden die…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…