Dit zijn de bruutste snelle planga’s van het moment

CREDITS: Rapper Donnie

Zonnebrillen zijn er in allerlei soorten en maten. En dat bewijzen deze jongens maar weer eens. Hoewel we het vaak hebben over klassieke zonnebrillen, gaan we deze keer voor iets anders. Geen Ray-Ban Clubmaster of een Persol van Steve McQueen, maar hele snelle planga’s. Daar ga jij deze zomer de blits mee maken. Een jaar of 8 geleden had jij er misschien geen stuiver voor gegeven, maar nu zijn ze 4x duurder. En nu wordt het tijd om hiervoor de portemonnee open te trekken. Want eerlijk is eerlijk, een échte man is toch niet vies van een beetje snelheid?

Plankgas met je planga’s

1. Pawaka Empat 4

Dit is niet zomaar een planga hoor, deze wordt gedragen door échte influencers. Zo een als deze ga je niet kopen om één keer te shinen op een festival. Met deze aankoop loop je vooruit op de rest, fashion forward op zijn best dus. Zo’n montuur dragen dames naar Coachcella en we moeten het toegeven: wij mannen kunnen daar nog wel iets van leren. Al moeten we er wel bij vermelden dat het in je straatje moet passen. Heel deze lijst trouwens.

2. ace & tate + CMMN

Waan jezelf in een regelrechte rave uit de jaren ’90. Deze trend zien we steeds vaker terug komen en ook de accessoires mogen niet ontbreken. De gele glazen zijn weer eens wat anders. Pak met deze bril de allerdikste techno feestjes mee of zet hem op als je naar Mental Theo luistert. That’s your choice. Of zou het toch een bril zijn om tijdens de Tour de France op te zetten?

3. Planga van Cartier

“Planga van Cartier, brakka van Balmain.” Met deze jongen zul je binnenkomen in de dikste clubs, zonder in de rij te hoeven staan. Want iedereen heeft respect voor jou. En deze is te koop voor nog géén 7,5 barkie. Geen geld.

4. Flamethrower – Planet i

Waar associëren wij vuur mee? Juist: snelheid. Gewoon met 220 op de dash, linkerbaan. En als je dan iedereen voorbij scheurt, dan moet je niet met een klassieke zonnebril aankomen. Dan kom je aan met deze jongen. Want we zijn allemaal anders en dat willen we laten zien. Zet de bril op, laat iedereen naar je omkijken en lach het daarna weer weg. Want dit is jouw dag.

Met dit vlotte montuurtje gaat flirten als een lopend vuurtje!

5. Roberi & Fraud

Deze old skool bril van het designmerk, is perfect om te combineren met een festival-outfit. Pak jouw momentje in de zomer en shine harder dan de zon. Combineer ‘m met een hoed en je bent een alternatieve cabron. Andere mannen geven je misschien een rare blik, maar je hebt wel sjans met elke chick. En daar gaat het om.

 

6. Oakley Turbine Rotor

Veel sneller worden ze niet. Oakley staat als merk altijd al wel bekend om haar avontuurlijke brillen. En een snelle planga hoort daar ook bij. Deze bril gaat niet zomaar kapot, dus de bril kan prima als skibril fungeren. Als de trend weer overgewaaid is natuurlijk. Want voor nu kun je de bril op naar elk feest, als je over straat loopt of thuis op de bank. Niemand zal er meer raar van op kijken. En anders: laat die bitches maar gluren. Jij hebt schijt.

 

 

7. Porsche Design

Wie weet er meer van snelheid af dan Porsche zelf? Niet de auto’s van het merk zijn wonderbaarlijk snel, ook deze bril gaat op topsnelheid. De zonnebril is van titanium, waardoor hij onverwoestbaar is. Als je eenmaal een dame hebt gevonden die hiervoor valt, mag je d’r houden.

8. Vlugge Planga

Dit is de enige échte Planga. Hij komt niet voor niets van de site: snelleplangas.nl. Zijn felblauwe glazen zorgen voor nekhernia’s alom. Rapper Donnie gaf aan dat dit de definitie is van een Planga: mensen moeten twee keer omkijken om het te geloven. Zet zo’n bril op en je krijgt het gevoel dat je wakker werd met een doezoesnelle planga, Dit zijn de bruutste snelle planga’s van het moment

9. Vlot montuurtje van Donnie

Deze snelle planga gaat terug naar de basis: gewoon een kneiter snelle zonnebril. Deze jongen is sneller dan de woorden die uit Eminem’s mond vallen en trekt meer aandacht dan iemand met een theatrale persoonlijkheidsstoornis.