De meest iconische modellen van Ray-Ban

CREDITS: Unsplash | Dami Adebayo

Wanneer we het over zonnebrillen hebben denken we meteen aan Ray-Ban. Dat is ook niet zo heel gek want in de wir war van modieuze brillen merken staat Ray-Ban als sinds 1937 aan de top. Vele stylish mannen, denk aan Brad Pitt en David Beckham, gingen je voor. Ook zij gaan niet over straat zonder hun Ray-Ban als de zon schijnt. We selecteerden de meeste iconische monturen die Ray-Ban heeft uitgebracht in haar 83-jarige bestaan.

De meest iconische zonnebrillen van Ray-Ban

Aviator classic

Laten we meteen met de deur in huis vallen en beginnen met een van de meest iconische brillen: de Aviator. Deze bril moet je eigenlijk gewoon een keer in je leven aangeschaft hebben. Dit model dat oorspronkelijk ontwikkelt was om de visie van militaire piloten te helpen beschermen in 1937, is misschien wel een van de meest gedragen brillen tegenwoordig. De pilotenbril werd bekend doordat generaal Douglas McArthur hem droeg tijdens de tweede wereldoorlog. Dit klassieke model kan bij elke look gedragen worden en is in verschillende varianten verkrijgbaar.

https://www.instagram.com/p/BlmzB4OHsNF/

Clubmaster classic

Dit klassieke ontwerp met half montuur is een van de meest vooruitstrevende modellen van het merk. Malcolm X liet ons rond de jaren 50 al zien dat deze bril een toppertje was. Maar pas in de jaren ’80 werd de bril echt populair en is de klassieke zonnebril inmiddels uitgegroeid tot een van het best verkochte model van Ray-Ban. Met deze bril ga je voor een neutrale classic look. Voor de man die net van iets anders houdt is de Clubmaster ook verkrijgbaar in een ronder model, de Clubround.

Erika classic

Dit tijdloze model is voor iedere fahion guy een goede aankoop. Het model van deze bril is een mooie combinatie van de ronde en hoekige brillen van Ray-Ban. De bril geeft een vintage twist aan je look en is geschikt voor elke gelegenheid. Door de verschillende kleuren, maten en glazen kun je de bril helemaal naar jou smaak customizen.

Ray-Ban, De meest iconische modellen van Ray-Ban
Foto: Nadine Shaabana

Wayfarer classic

De Wayfarer is een klassiek model wat door de jaren heen in verschillende stijlen gepresenteerd is. Zo heb je de classic, de new classic, de Wayfarers II classic en noem het maar op. Niet voor niets dat deze topper in ons lijstje staat dus. Dit model zorgde er in de jaren 50 voor dat Ray-Ban wereldwijd bekend werd. Vele celebrities worden regelmatig gespot met dit klassiekertje. Deze sportieve bril is een easy model die bij iedereen past.

Ray-Ban, De meest iconische modellen van Ray-Ban
Foto: Roland Denes

Hexagonal flat lenses

Voor de man die graag net iets anders wil is deze zeshoekige bril de ideale keus. Ray-Ban heeft met dit model de kloof tussen het cirkelsilhouet en het vierkante model goed weten te overbruggen. Door het superfijne montuur en de kristalglazen is deze fashionbril toegankelijk voor iedereen. Door verschillende kleuren glazen kun je de bril helemaal naar je eigen smaak draaien.

Round Double Bridge

Voor de urban guys is de Round Double Bridge van Ray-Ban een echt must have model. Het is de perfecte bril voor een retro look. Deze spin off van een klassiek model is perfect voor de aankomende zomerse dagen. Ook deze bril komt in verschillende formaten, kleuren en materialen zodat er voor ieder wat wils is.

Round flat lenses

Less is more. Deze simpele bril heeft geen poespas nodig. Dit elegante model is altijd een goede keus om er stijlvol uit te zien. Het model is in de jaren ’70 en ’80 ontwikkeld om op te vallen tussen alle vierkante modellen. Inmiddels is het wellicht geen spannend model meer maar wel een tijdloos model. Je hoeft er niet bij na te denken, je hoeft ‘m alleen maar op te zetten en de deur uit te gaan.

Ray-Ban, De meest iconische modellen van Ray-Ban
Foto: Dami Adebayo

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
14 oversized outfits van Ryo Takashima
Als economisch centrum van Japan zijn de straten rondom Marunouchi gevuld met overspannen finance-goeroe’s in strak gesneden pakken. En dat terwijl de rest van de stad precies…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…