5 tijdloze zonnebrillen onder €150 voor de echte gentleman

CREDITS: Pexels | Anıl Görkem Özşan

Een tijdloze zonnebril zorgt ervoor dat je in één handomdraai er stijlvol bijloopt. Alleen er is een probleem gaande. Er worden namelijk vaak goedkope zonnebrillen aangeboden die eigenlijk alleen op een festival thuishoren. Want op een festival heb je nog wel eens de kans om ‘m kwijt te raken.

Om de haverklap worden er nieuwe modellen uitgebracht. Er is eigenlijk maar advies en die kan je jouw hele leven opvolgen: investeer in een tijdloze zonnebril. Als je die eenmaal voor je ogen hebt wil je nooit meer anders.

Vijf tijdloze zonnebrillen onder de €150

Tijdloos hoeft geen €400,- te kosten. Er zijn heerlijke modellen op de markt die je onder de €150,- op de kop kan tikken. Dat is nog niet extreem goedkoop, maar nog wel te overzien. We zetten de vijf meest tijdloze varianten voor je op een rij:

Browline/Clubmaster

De Browline-zonnebril zien we vaak terug bij stijlicoon David Beckham. De zonnebril heeft aan de onderkant van het glas geen ondersteuning wat zorgt voor een klassieke uitstraling. Dit model wordt ook vaak een Clubmaster genoemd. Maar daar is Ray-Ban verantwoordelijk voor, want dat is slechts een modelnaam.

Ray-Ban Clubmaster RB3016 | €142,-

Teashades | Ronde zonnebril

De ronde brillen zijn weer terug van weggeweest. Vroeger zagen we de hippies en de gabbers ermee rondlopen. Vanaf 2015 is het weer een klassieker geworden. En de zonnebril gaat nooit meer verdwijnen uit het modebeeld. Het gaat meer en meer een classy bril worden voor de moderne man. Full black is de go-to variant bij ronde zonnebrillen.

Monokel Barstow | €125,-

Aviator | Pilotenbril

Een favoriet die toch elk jaar weer terugkomt: de zogenoemde ‘pilotenbril’. Dit model werd in de jaren ’30 ontworpen door het merk Ray-Ban voor de Amerikaanse luchtmacht. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot de meest tijdloze zonnebril van allemaal.

Ray-Ban Aviator RB3025 | €135,-

https://www.instagram.com/p/CAJnbxSBTiV/

Hexaganol | Zeshoekige zonnebril

De vierkante zonnebrillen hebben we veel voorbij zien komen. Maar de zeshoekige zonnebril is misschien wel stijlvoller. Geïnspireerd op een combinatie tussen een ronde en vierkant zonnebril is uiteindelijk de Hexagonal zonnebril ontstaan.

Ray-Ban RB3548N Hexagonal | €99,-

https://www.instagram.com/p/B-TZYXyBzQC/

Wayfarer | €140

De Wayfarer is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De zonnebril wordt gezien als een van de meest populaire varianten ooit. Grootheden zoals Muhammed Ali, Micheal Jackson en The Blues Brothers droegen allemaal dit model. Het strakke en stijlvolle model wordt vaak geadviseerd bij mensen met een rond gezicht. Hierdoor breng je namelijk contour aan in je gezicht en rek je het optisch uit.

Ray-Ban Wayfarer ORB2185 | €141,-

zonnebrillen
Foto: Anıl Görkem Özşan