Waar laat je je zonnebril als je hem niet nodig hebt?

CREDITS: Riccardo Agostinelli | Unsplash

De zonnebril is een van de beste uitvindingen sinds het bestaan van de mens en een top hulpmiddel bij een kater. Maar om je zonnebril binnen op te houden heb je een goede reden nodig zoals het spelen in een rockband. De kans is dus groot dat je hem gewoon af zet wanneer je een winkel binnen loopt. Maar waar laat je je zorgvuldig uitgekozen Ray-Ban? En waar vooral niet!? Wij zochten het uit!

Snel je zonnebril opbergen, maar waar dan?

Je zonnebril is een belangrijke accessoires en onmisbaar op een dagje festival, strand of terras. Wanneer we in het dagelijks leven onze zonnebril snel willen wegstoppen komen we af en toe problemen tegen. Waar moeten we dat ding laten, zonder dat we er bij buitenkomst weer naar moeten grabbelen. Hier de do’s en don’ts!

Hier kun hem altijd kwijt

De meest gebruikelijke plek voor je zonnebril is natuurlijk je gezicht. Daar kun je hem dan ook het beste dragen wanneer de zon schijnt. Heb je hem niet nodig, stop hem dan in je binnenzak. Dan kun je niet fout zitten.

Check even de gelegenheid

Per gelegenheid kan het verschillen waar je je zonnebril laat. Ren je even de supermarkt binnen voor je lunch. Dan kun hem even op je hoofd zetten. Maar zit je de hele dag op kantoor. Berg hem dan netjes op zodat je hem bij het naar buiten gaan weer kunt pakken. Niemand is zo’n lul, als die guy die het hele jaar door met een zonnebril bovenop z’n hoofd loopt. Dit kan alleen als je zeilboten verhuurt in Zuid-Frankrijk of zuidelijker.

Sta je op de grasmat van je maat tijdens een BBQ, dan kun je je bril aan je kraag hangen voor easy acces. Dat is zeker handig als je met iemand aan de praat bent en het relaxed vindt dat diegene jouw ogen kan zien. Ben je uit eten en zit je binnen? Zet hem dan alsjeblieft af, niets is zo afleidend als een bungelend brilletje.

Het hebben van een touwtje aan je zonnebril kan handig zijn, en eens in de zoveel jaar extreem hip. Mocht je hier bij zweren, geen probleem. But don’t overdo it.

Gewoon niet doen

Je zonnebril kun je op veel plekken opbergen, maar er zijn een aantal échte don’ts! Zo zet je je bril binnen altijd af. En wat je gewoon niet mag doen, is je zonnebril op je voor- of achterhoofd of onder je kin dragen. Gewoon niet!

Zonnebril 2
Foto: Ryan McGuire

 

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…