Bewijs dat mode uit de 00’s terug zijn

De beginjaren van 2000 waren mooie tijden. ‘Lord of the Rings’ kwam uit, Rihanna kwam met de ene hit na de andere en we betaalden nog met Guldens. Er kan ook veel gezegd worden over de modetrends van die tijd, maar dat het weer helemaal terugkomt is zeker een ding dat waar is. We zien al een aantal jaar dat de 90’s hot zijn, maar ook de zero’s zijn bezig om retro te worden.

Trends uit de 00’s

De vissershoed

Dit type hoed evolueerde van praktische hoed voor de hobby vissers, tot statussymbool van rappers (kijk maar naar Jay Z in zijn ‘Big Pimpin‘ video) naar een nieuwe comeback in de latere 00’s. Op de catwalks van de grote modemerken kom je ‘m nu overal tegen.

Sportkleding

Oké, deze trend is vooral ontstaan in de jaren ’90, maar waaide gewoon mee naar de beginjaren van 2000. Hoe sportiever, hoe beter. Deze outfit was niet om te laten zien dat je zometeen naar de sportschool zou gaan, maar gewoon om over de rode loper te flaneren. Het hele pak meteen aantrekken mag nu weer, maar vooral de joggingbroek mag gewoon gedragen worden. Let wel op dat je er niet bij loopt als een swagger of zwerver.

Gekleurde zonnebrillen

De snelle planga is een rage die snel weer zal wegvagen, maar als het neerkomt op gekleurde zonnebrillen, zal die nog wel even blijven hangen. Deze zonnebrillen met getinte glazen werden gretig gedragen door Justin Timberlake en kunnen gewoon weer.

Shorts en sokken

Het is heet. Je wilt korte broeken dragen. Je wilt dichte schoenen dragen. Tussen de beginjaren van 2000 en nu, was het een groot dilemma. Je zou zonder sokken kunnen gaan, maar zweetvoeten kunnen zorgen voor een geheel vieze, stinkende situatie. Enkelsokjes zijn niet perfect en hebben de neiging om over je voeten te glijden. Sommige jongens zijn heel onzeker over de lange sokken en korte broeken combi. Maar veel rappers gingen vroeger zo de straat op, gevolgd met oversized sneakers, shirt en jas.
Ook nu mag er weer ja gezegd worden tegen sokken met shorts! Koop een paar witte sport sokken, knal er een goede sneaker onder en je bent klaar. Het kan gewoon weer.

https://www.instagram.com/p/Bi5NIv3llAA/?tagged=shortsandsocks

Denim op denim

Justin Timberlake en Britney Spears lieten als duo al goed zien dat denim op denim gewoon kon op de rode loper. Nu, bijna twee decennia verder, is deze trend weer helemaal terug. Welke stijl je ook pakt, denim op denim is dubbel zo goed. Natuurlijk zitten er wat basisregels aan vast zoals dat je de juiste fit pakt maar je kan er nu zeker mee door.

All pink, everything

Roze is niet iets nieuws voor het herenkledingpalet of een eigenschap die samenkomt met de vroege jaren, maar het was in die vroege 00’s dat mannen zich eindelijk comfortabel genoeg voelden om nonchalant en zich volledig roze te geven. Dit was grotendeels te danken aan het feit dat Cam’Ron naar de 2002 Grammy Awards ging, in een top-tot-teen roze look. Natuurlijk volgden stijlgerichte mannen het voorbeeld om de kenmerkende stijl van de hiphop-ster na te bootsen.

“Echte mannen dragen roze” en dat mag zeker gezegd worden. Er is nog wel een ode naar Cam’Ron maar je ziet het steeds meer voorbij komen dat mannen volledig in het roze gekleed, de straat op gaan of aankomen bij een evenement.

Skater Cap

In de vroege jaren, werd de skater cap geadopteerd als een alomtegenwoordige accessoire voor elke skater die zijn middagen op de skatebaan slijterde en luisterde naar zanderige garage bands zoals ‘The Strokes‘. Jonge skaters zoals Ryan Scheckler kwamen er toen al mee weg. Het handige voor zo’n hoofddeksels is dat je je haren er niet voor hoeft te doen. Scheelt weer tijd in de ochtend.

Total
1
Share