Dit zijn de 5 beste zonnebrillen voor deze winter

CREDITS: Pixabay

Het aftellen is begonnen. Terwijl de herfst maar door dendert, het steeds eerder donker wordt en er haast geen bladeren meer aan de bomen zitten, kunnen we het voelen: winter is coming. Het is officieel pas over 6 weken winter, maar winterjassen worden al van de zolder gehaald, mutsen gaan over de kop en sjaals worden met alle plezier omgeslagen. Toch wordt één cruciaal accessoires vaak over het hoofd gezien. Ik heb het over de zonnebril. De dagen zijn inderdaad kort en de zon is niet zo sterk, maar de hoek van de zonnestralen in de winter is wat je ogen serieus kan beschadigen. Vooral op skivakantie! En dan heb ik het nog niets eens over de sneeuw, die tot 85% van de uv-straling direct in je ogen kan reflecteren. Bottom line is dat de zonnebril vaak over het hoofd wordt gezien in de winter. Niet zeker wat je precies zoekt? Geen probleem, wij hebben een lijst samengesteld met de beste zonnebrillen voor deze winter.

Zonnebrillen voor de winter

Eén ding is zeker en dat is dat het spiegelglas tijdperk (gelukkig) weer op z’n retour is. Wat we steeds meer gaan zien is een ‘gradient’. Eind jaren ’70 en ook begin jaren ’90 zagen we ze al op de hoofden van vele iconen en ook de komende periode zullen ze het straatbeeld gaan bepalen. Doorzichtige glazen met een vervagende kleur, het liefst in combinatie met een retro frame.

Zonnebril winter

Ray-Ban Clubmaster

Met een klassieke Ray-Ban kun je haast niet fout gaan, helemaal niet als het gaat om de Clubmaster. Deze zonnebril heeft een acetaat frame, gepolariseerde lenzen die ook kras- en stootvrij zijn en hebben verstelbare neuskussentjes voor extra comfort. Deze zonnebril is nu knijterhip, maar zal nooit uit de mode raken. Plus, het is een Ray-Ban, wat wil je nog meer?

RetroSuperFuture 49er

RetroSuperFuture, zoals de naam al doet vermoeden, neemt designs van jaren terug en steekt ze in een splinternieuw, futuristisch jasje. De 49er is hierin geen uitzondering. Het simpele acetaat frame is simpel, stijlvol en wordt afgemaakt met een sportieve, maar retro arch over de brug. Ook zijn ze uitgerust met echte Carl Zeiss glazen. Niets wat jou deze winter kan ontgaan met deze zonnebril.

Ray-Ban Cats 5000 Classic

De Cats 5000 Classic Can Ray-Ban is de re-interpretatie van de iconische Aviator, maar dan met een lichtgewicht kunststof frame. Het biedt vergelijkbare look en stijl, maar is tegelijkertijd ook heel uniek. Ook deze glazen zijn gepolariseerd en bied 100% UV protectie. Daarnaast zit deze bril ook nog eens heel lekker. Op je hoofd uiteraard…

Northern Lights Optic NL 6

Of je nu de Mt. Everest aan het beklimmen bent of gewoon fan bent van de steampunk movement. Deze zonnebril laat in ieder geval een hele dikke vette indruk achter. Hij is voorzien van een handgemaakt frame, uitneembare zijkanten en kunnen ook uitgerust worden met glazen op sterkte. Best vet toch? Vooral voor op de piste!

Persol Steve McQueen

Niemand is zo’n grote baas als Steve McQueen. De motorrijdende, rond schietende ‘King of Cool’ weet zich altijd goed te kleden met zijn karakteristieke Persol zonnebril. De polaroid glazen, ontworpen voor comfort en voorzien van een frame dat rond de bruine glazen is gevormd biedt perfecte bescherming tegen die zonnestralen in de winter. Maar je kunt deze bril natuurlijk altijd dragen, deed onze Steve ook.

Total
0
Share